Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rånare slog till mitt under matchen – Di Maria byttes ut för att kunna åka hem, PSG tappade konceptet och förlorade: ”Större än fotboll”

Från 2021
Angel di Maria håller sig för ansiktet efter en miss.
Bildtext Angel Di Maria.
Bild: imago images/Xinhua/All Over Press

Matchen mellan PSG och Nantes i franska Ligue 1 blev en mardröm för Parislaget och framför allt Angel Di Maria. Med en halvtimme kvar att spela fick argentinaren höra att hans familj blivit utsatt för ett väpnat rån.

1–0 på tavlan – och PSG såg ut att gå mot en förhållandevis komfortabel seger mot Nantes på söndagskvällen.

Men med en halv timme kvar att spela blev det rörigt. Klubbpresidenten rusade ner från läktaren för att snacka med tränaren Mauricio Pochettino. PSG-spelarna tappade koncentrationen och gästerna kvitterade.

Några minuter senare byttes Angel Di Maria ut. Pochettino följde med honom till omklädningsrummet. Det klarnade snabbt att Di Maria hade lämnat stadion direkt.

Med 20 minuter kvar av matchen gick Nantes upp i 2–1-ledning – och skrällen var en faktum.

”Det var inte matchen vi talade om efteråt”

Men vad var det riktigt som hände? Uppgifterna som kom ut efter matchen är mardrömslika.

Enligt uppgift ska väpnade rånare ha slagit till hos två av stjärnornas hem under matchen. Di Maria ska ha varit en av de drabbade – det bekräftar klubben för AFP – och hans familj ska enligt L’Équipe ha befunnit sig i hemmet under inbrottet.

Den andra spelaren som drabbades är enligt L’Équipes uppgifter mittbacken Marquinhos.

– Vi spelade väldigt bra under den första halvleken och kontrollerade matchens händelser. Men efter kvitteringen blev det svårt, medger Pochettino på presskonferensen efteråt enligt tidningen.

– Det som vi måste förstå är att det här är större än fotboll för spelarna. Det är inte en ursäkt, men det påverkade helt klart vår energi. Det var inte matchen vi talade om i omklädningsrummet efteråt, fortsätter han.

Diskussion om artikeln