Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fotbollsligan skjuter fram öppningsomgången – fansen får vänta till slutet av april

Från 2021
HJK firar FM-guld 2020.
Bildtext HJK och de övriga ligalagen får förlänga försäsongen med 2–3 veckor.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Det blir ingen fotbollsligapremiär den 10 april. Ligastyrelsen beslöt att lagen som deltar i Europacuperna öppnar säsongen två veckor senare än planerat.

Fotbollsligans styrelse samlades i dag för att diskutera det senaste kring coronavirusets påverkan på säsongen. Efter ett enhälligt beslut kom styrelsen fram till att skjuta upp premiären med två veckor.

Beslutet innebär att lagen som deltar i Europacuperna inleder årets ligasäsong den 24 april. Det här gäller HJK, FC Inter, KuPS och Honka. De övriga lagen får vänta fram till den 2 maj.

– Det här är det klokaste beslutet för tillfället. Vi vill försäkra oss om en trygg säsongsinledning för både publiken och lagen, säger ligans ordförande Kaarlo Kankkunen i ett pressmeddelande.

– För tillfället är det omöjligt att säga hur pandemin utvecklar sig, men vi hoppas kunna spela inför publik. Åtminstone under delar av säsongen, fortsätter Kankkunen.

Under samma möte beslöt styrelsen att slopa slutspelet om den sista Europacupplatsen. Grundserien avslutas den 26 september och efter det spelas en övre och en nedre slutserie.

Ligan informerar om det slutliga matchprogrammet under de kommande dagarna.

Diskussion om artikeln