Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Otäcka scener överskuggade Liverpools sällsynta seger – Wolves-tränarens lugnande besked: "Han kommer ihåg vad som hände"

Från 2021
Wolverhamptons målvakt bärs ut på bår.
Bildtext Rui Patricios match mot Liverpool slutade med en otäck smäll mot huvudet.
Bild: EPA

Formsvaga Liverpool vann, men alla pratade om Rui Patricios tillstånd. Trots en riktigt otäck smäll mot huvudet ska Wolverhamptons målvakt vara okej.

För andra gången den här Premier League-säsongen tvingades Wolverhampton uppleva hemska minuter mitt under en ligamatch.

Anfallaren Raul Jimenez fick en skallfraktur i en match mot Arsenal i november. I går var det Rui Patricios tur att åka på en otäck smäll.

Matchen mot Liverpool stannade i över tio minuter efter att Patricio träffade lagkamraten Conor Coadys knä med huvudet. Patricio bars ut på bår och många befarade en svår skada – men Wolverhamptons tränare Nuno Espirito Santo kom med lugnande besked.

– Han är okej. Han är vid medvetande och kommer ihåg vad som hände. Det ser positivt ut, säger Santo enligt BBC.

Varit i bedrövlig form

I matchen blev återvändaren Diogo Jota enda målskytt. Liverpool köpte Jota från Wolverhampton inför den här säsongen och har fått valuta för pengarna.

Portugisen har haft skadeproblem i vinter, men visat prov på sin spets när han har varit tillgänglig. Nu gjorde han sitt sjätte ligamål för säsongen – en fullträff som kom på stopptid i första halvlek.

– Allt handlar om resultatet och det här var en rejäl kamp. Vi hade en del bra sekvenser och där borde vi har gjort det bättre. Defensivt var vi starka, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp.

Liverpools ligaform har varit bedrövlig – två segrar och sex förluster sedan början av februari. Trots det har regerande mästaren häng på en topp fyra-plats.

Med nio omgångar kvar att spela är Liverpool sexa och avståndet till en Champions League-position är nere i fem poäng.

Liverpool är spelledigt till helgen och sedan väntar landslagsuppehåll. Följande ligamatch är i påskhelgen borta mot Arsenal.

Fotboll, Premier League:

Wolverhampton–Liverpool 0–1 (0–1)
45+2’ Diogo Jota 0–1

Diskussion om artikeln