Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Vasa stadsstyrelse godkände hemligt intentionsavtal – enligt stadsdirektör Tomas Häyry handlar det om en tomtreservering på batterifabriksområdet

Från 2021
Fasaden av styrelsegården i Vasa.
Bildtext Stadsstyrelsen i Vasa samlades till ett extrainsatt möte på fredagen.
Bild: Yle/Anna Wikman

Vasa stadsstyrelse godkände ett sekretessbelagt intentionsavtal på ett extrainsatt möte på fredagen. Staden informerar mer om saken i april.

Vasa stadsstyrelse samlades till ett extrainsatt möte fredagen den 12 mars. På mötet behandlade man ett sekretessbelagt intentionsavtal. Stadsdirektör Tomas Häyry är fåordig om innehållet i avtalet.

– Ärendet är för tillfället en affärshemlighet. Eftersom den andra parten är ett privat börsbolag som är tvunget att följa tidtabellen för börsmeddelanden tar det en tid innan vi kan berätta vad det handlar om, kommenterar Häyry.

Vasabladet var först med att berätta att det är fråga om en tomtreservering som berör GigaVasa, det vill säga batterifabriksprojektet.

– Stadsstyrelsen godkände intentionsavtalet och tomtreserveringen på Giga Vasa-området i närheten av flygplatsen, säger Häyry till Yle.

Vasa stadsdirektör Tomas Häyry.
Bildtext Enligt stadsdirektör Tomas Häyry handlar det om något mycket stort för staden.
Bild: Yle/ Malin Hulkki

Staden informerar mer om saken tillsammans med andra aktörer om en dryg månad, den 19 april. Enligt Häyry kan ärendet klassas som stort.

– Det här är en mycket stor och viktig sak för Vasa, säger Häyry.

Batterifabriksprojektet i Vasa har drivits framåt länge. I januari antydde Tomas Häyry att det finns en möjlighet att man kan inleda byggarbete redan under det här året.

Artikeln baserar sig på Vaasan kaupunginhallitus kokousti salassa pidettävästä aiesopimuksesta – kaupunginjohtaja Tomas Häyryn mukaan kyse tonttivarauksesta akkutehdasalueelle skriven av Mirva Ekman. Översättningen är gjord av Jakob Lillas.