Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Läkarna kämpade för hans liv i tre dagar men skadorna var för svåra – 19-åriga ryska juniorspelaren död efter att ha träffats av en puck i ansiktet

Från 2021
Skuggan av en ishockeyspelare
Bildtext Arkivbild
Bild: Tomi Hänninen

Dramatiska scener utspelade sig i slutspelsmatchen mellan Dynamo St. Petersburg och Jaroslavl Loko i den ryska juniorserien. Dynamos lagkapten Timur Fajzutdinov var på väg mot spelarbåset, när han träffades av en puck i ansiktet och blev liggande på isen. Han fördes i ilfart med ambulans till det lokala sjukhuset, men hans liv gick inte att rädda.

Att Fajzutdinovs skador var mycket allvarliga stod redan klart under helgen. Enligt ryska medier hölls han nedsövd Solovjovs sjukhus i Jaroslavl med en allvarlig hjärnskada.

Hans föräldrar hade velat flytta honom till ett sjukhus i Moskva, men läkarna gav inte tillåtelse på grund av hans tillstånd. I eftermiddags kom sorgebudet. Den 19-åriga backtalangen hade dött.

– En tragisk olycka, konstaterar tidigare Lokomotiv-målvakten Artjom Artemjev, till sajten 76.ru. Och naturligtvis är det inte Lokomotiv-spelarens fel att det gick så här, fortsätter han och syftar på spelaren som sköt iväg pucken.

Dynamo St. Petersburg meddelade att Timur Fajzutdinovs minne hedras med en tyst minut inför nästa match i KHL och i den ryska juniorligan.

Diskussion om artikeln