Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Överklaganden i Hangö ger extra arbete åt stadens jurist – Lasse Tallqvist vill ha ersättning för de kvällar han jobbar med stadens svar

Från 2021
Lasse Tallqvist är kanslichef i Hangö.
Bildtext Hangö stads kanslichef och jurist Lasse Tallqvist måste använda mycket arbetstid till att formulera stadens svar på olika besvär som sedan ska skickas till exempelvis domstolar. Arkivbild.
Bild: Yle/Marica Hildén

Hangö stads kanslichef och jurist Lasse Tallqvist måste använda kvällar och helger för att formulera stadens svar till domstolar. Det vill han nu få ersättning för.

Stadsstyrelsen i Hangö bordlade den 15.3 ett lite mer ovanligt ärende.

Det handlar om stadens kanslichef och jurist Lasse Tallqvist som vill ha betalt för allt extra arbete den stora mängd överklaganden och rättelseyrkanden medför.

Staden har bara en jurist, och att så många ärenden omprövas innebär ett detaljerat och noggrant arbete i form av svar till domstolar och andra instanser som justitieombudsämbetet.

Lasse Tallqvist säger i sin anhållan till staden att arbetstiden på 36,5 timmar enligt kollektivavtalet för hans skrå inte räcker till att formulera stadens intressen.

För tillfället är han tvungen att använda kvällar och veckoslut för detta.

Kommunen är inte skyldig till ersättning, om inte en särskild ansökan lämnas in.

Därför ber han nu att staden antingen ersätter honom i pengar eller ledig tid från och med den 1 februari 2021.

Ärendet behandlas på nästa styrelsemöte som är den 29 mars.

Diskussion om artikeln