Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bubblan sprack i samband med inomhus-EM – ett positivt coronafall i den finländska friidrottstruppen

Från 2021
sand och spiksko
Bildtext Arkivbild, personen på bilden har inget med det aktuella fallet att göra
Bild: imago images/Chai v.d. Laage/ All Over Press

Enligt uppgifter till Yle Urheilu har en person i den finländska truppen i inomhus-EM i friidrott testat positivt för corona efter hemkomsten. Personen har varit i frivillig karantän och symtomfri. Förbundet preciserar inte om det är fråga om en idrottare eller någon annan person som tillhör truppen.

Yle Urheilu har talat med träningschefen Tuomo Salonen som berättar att truppen återvände hem för en dryg vecka sedan och att alla i truppen testades både före och under resan. Då var alla provsvar negativa.

– Efter hemkomsten i samband med att truppen testades före karantänen avslutades fick vi ett positivt coronatestresultat.

Salonen går inte in på närmare detaljer, men det positiva testresultatet kom några dagar efter hemkomsten från Torun. Enligt Salonen har de andra personerna i truppen inte exponerats.

– Det hade gått flera dagar sedan truppen var samlad. I det här läget känner vi inte till att någon skulle ha exponerats. Vi känner inte heller till att smittspårarna skulle ha varit i kontakt med någon i truppen.