Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Vinnare av jämställdhetspris vill ha fler kvinnor i IT-branschen

Från 2021
I företaget Gambits aula hänger en vägg med djurporträtt.
Bildtext Gambit med sina omkring 40 anställda är årets jämställdhetsföretag i Österbotten. Arkivbild.
Bild: Yle/Moa Mattfolk

IT-företaget Gambit Labs är årets jämställdhetsföretag i Österbotten. Enligt prismotiveringen satsar företaget på personalens trivsel och vill ha fler kvinnor i IT-branschen.

Gambit har sitt huvudkontor i Vasa och har omkring 40 anställda. Enligt juryn har "företaget gjort ett mångsidigt arbete för att bygga upp en god arbetsmiljö där det finns en mångfald". Företaget satsar inte bara på att locka fler kvinnor till IT-branschen utan det finns också flera olika kulturella bakgrunder representerade i personalstyrkan vilket man ser som en tillgång.

Hedersomnämndande går till företagen Citec, Devatus, Fresh Servant, Närpes Grönsaker och Vilpe.

Enligt motiveringen har de företag som får hedersomnämnande främjat jämställdhet och mångfald genom konkreta åtgärder som lätt kan implementeras på andra företag och organisationer.

Det är första gången årets jämställdhetsföretag i Österbotten utses. Tävlingen ordnas av Österbottens förbund genom Österbottens jämställdhetsgrupp, Dynamo Närpes, Kristinestads näringslivscentral, Kust-Österbottens företagare, Concorda, Merinova, Vasek, Viexpo och Österbottens handelskammare.