Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Regerande mästaren Bayern München redo att försvara titeln – Tuchel-effekten ger medvind åt Chelsea: "Ganska säker på att ingen vill möta oss"

Från 2021
Thomas Tuchel och Édouard Mendy omfamnar varandra.
Bildtext Thomas Tuchel och Édouard Mendy omfamnar varandra efter att kvartsfinalplatsen säkrats.

Bayern München och Chelsea blev de två sista lagen som avancerade till kvartsfinal i herrarnas Champions League. Bayern gav inte Lazio en chans medan Chelsea satte punkt för Atlético Madrids Europaäventyr.

Kvartsfinallagen i herrarnas Champions League-fotboll är klara. Bayern München och Chelsea gör Borussia Dortmund, Liverpool, Manchester City, Paris Saint-Germain, Porto och Real Madrid sällskap i kvartsfinalskedet.

Bayern München skickade som väntat ut Italiens sista hopp Lazio utan större problem. Det första mötet slutade i tysk favör 4–1 och i onsdagens hemmamatch vann de regerande mästarna med 2–1 efter mål av Robert Lewandowski och Eric Maxim Choupo-Moting. Marco Parolo gjorde Lazios enda mål.

Bayern München försvarar titeln i Champions League efter att i fjolårets final ha besegrat Paris Saint-Germain med 1–0. Totalt har den tyska storklubben sex CL-titlar.

"Otrolig laginsats"

Londonklubben Chelsea har rejält med medvind för tillfället. Under den nye tyske tränaren Thomas Tuchel spelade klubben sin 13:e raka match utan förlust, och i bara två av matcherna har motståndarna lyckats göra mål.

Även den här gången höll försvaret tätt med Édouard Mendy som sista utpost. Och när anfallet bar frukt i form av mål från Hakim Ziyech och Emerson vann Chelsea med 2–0 och avancerar till de åtta bästa i CL-slutspelet med totalt 3–0.

– Det var en stor seger för oss som vi förtjänade. Vår laginsats var otrolig trots att vi saknade fyra nyckelspelare. Jag är väldigt glad för mina spelare, säger Thomas Tuchel på Chelseas webbplats.

Sedan Tuchel ersatte klubbikonen Frank Lampard som tränare i slutet av januari har klubben vunnit sex och spelat fyra oavgjorda matcher i Premier League, vunnit en match i FA-cupen och vunnit sina båda matcher över Atlético Madrid i Champions League.

– Jag är ganska säker på att ingen vill möta oss i kvartsfinalen. Det är en stor utmaning för oss men det finns ingen orsak för oss att vara oroliga, säger Tuchel.

Chelsea har en gång vunnit Champions League. I finalen 2012 vann laget över Bayern München efter straffar.

Lottningen av kvartsfinalparen sker i schweiziska Nyon på fredag.

Diskussion om artikeln