Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Juha Majanen ny kanslichef för Finansministeriet - efterträder Martti Hetemäki och Raimo Sailas

Från 2021
Juha Majanen är Finansministeriets nya statssekreterare som kanslichef.
Bildtext Finansministeriets nya statssekreterare som kanslichef Juha Majanen.
Bild: Finansministeriet

Statsrådet har utnämnt Juha Majanen till tjänsten som statssekreterare och kanslichef vid Finansministeriet. Statsrådet beslöt om utnämningen i dag.

Majanen utnämndes till tjänsten för perioden 1.4.2021–31.3.2026. Det var finansminister Matti Vanhanen (C) som förordade utnämningen av Majanen.

Juris kandidat Majanen har jobbat som ministeriets kanslichef sedan september 2020 och tidigare som bland annat förvaltnings- och utvecklingsdirektör, biträdande budgetchef och enhetschef vid ministeriet.

Han efterträder de tunga namnen Martti Hetemäki och Raimo Sailas på posten. Det tog ett och ett halvt år att vaska fram en efterträdare till Hetemäki som gick i pension.

”Det är fint att i denna nya roll få arbeta för hållbar tillväxt, världens bästa offentliga förvaltning och ekonomisk stabilitet. Dessutom upplever jag det viktigt att vi även efter coronakrisen främjar reformer och förnyelse för att vi ska kunna förverkliga välfärd och rättigheter både för oss själva och för kommande generationer", uppger Majanen i pressmeddelandet.

Finansministeriets pressmeddelande, Yle Uutiset, STT