Hoppa till huvudinnehåll

Sport

På tv i dag: Höga insatser i dagens skidskyttejaktstart – Bø och Lægreid kämpar om världscupsegern

Från 2021
Uppdaterad 20.03.2021 14:25.
Sturla Holm Lægreid i skidskytte.
Bildtext Sturla Holm Lægreid har möjlighet att ta en smått sensationell seger i världscupen.
Bild: EPA

I herrarnas jaktstart tätnar kampen om totalsegern. Kan Johannes Thingnes Bø eller Sturla Holm Lægreid skaffa sig en klar fördel inför den avgörande masstarten på söndag?

Herrar jaktstart klockan 16.10 i TV2 och på Arenan

Kampen om segern i herrvärldscupen är oerhört jämn. I den reella ställningen skiljer bara fem poäng mellan Johannes Thingnes Bø och Sturla Holm Lægreid. I jaktstarten delas viktiga poäng ut med tanke på söndagens avgörande och avslutande masstart.

Lægreid startar som sexa, 14 sekunder före Bø. Säkert skjutande Lægreid måste lyckas på vallen för att hålla Bø bakom sig i spåret. Allt är upplagt för två dagar av tuffa dueller mellan de två norska stjärnorna.

Samtidigt som Bø och Lægreid i första hand lär hålla ett öga på varandra finns det en chans för andra att kliva fram. I starten har Lukas Hofer och Sebastian Samuelsson ett litet försprång till de största utmanarna. Tarjei Bø startar 14 sekunder efter sprintsegraren Hofer. Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet och Lægreid startar inom 30 sekunder från Hofer. Alla kan vara samlade redan vid det första skyttet.

Den här gruppen kan vara den som ger Lægreid den hjälp som han behöver för att hålla Bø bakom sig i resultatlistan.

Av de finländska herrarna var det bara Tero Seppälä som lyckades knipa sig en plats i jaktstarten, trots en matförgiftning. I jaktstarten går han ut som 56:a, 1.56 efter Hofer. Seppälä har bara 40 sekunder upp till en 20:e plats och det ligger helt inom ramarna för vad som är möjligt.

Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte, herrarnas jaktstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln