Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Du är en apa och det vet du" – fotbollslandslagets Glen Kamara berättar vad motståndaren sa till honom

Från 2021
Rangers Glen Kamara och Slavia Prahas Ondrej Kudela i luven på varandra.
Bildtext Rangers Glen Kamara och Slavia Prahas Ondrej Kudela i luven på varandra.
Bild: EPA-EFE/Andrew Milligan / POOL

Känslorna gick heta i Europa League-åttondelen mellan skotska Rangers och tjeckiska Slavia Praha. Nu ger Finlands landslagsmittfältare Glen Kamara, som hamnade i en dispyt med motståndaren Ondrej Kudela, sin version av händelserna.

I torsdags hade skotska Rangers ett utmärkt utgångsläge inför hemmareturen mot Slavia Praha i Europa League-åttondelen. Matchen i Tjeckien hade slutat 1–1 och Rangers gällde som förhandsfavorit på hemmaplan.

Det var ändå Slavia Praha som gick till kvartsfinal efter att ha vunnit med 2–0. Det var en hetlevrad match och Glen Kamaras Rangers åkte under den sista halvtimmen på två utvisningar.

På slutet blev Finlands landslagsstjärna involverad i ett bråk. Kamara ingrep i en dispyt mellan en lagkamrat och Slavias Ondrej Kudela.

– Kudela sa att jag skulle hålla käften och sa sedan ”ett ögonblick min vän”, uppger Kamara i ett utlåtande via sin advokat Aamer Anwar.

– Sedan dolde han munnen och sa: du är en jävla apa, och det vet du, uppger en uppskakad Kamara.

Enligt Kamara hörde hans lagkamrat Bongani Zungu vad som sades.

Kamara kräver att Uefa agerar

Det europeiska fotbollsförbundet Uefa ska nu titta på det hela och Kamara meddelar att han inte kommer att uttala sig innan utredningen är klar. Kamara förutsätter att förbundet agerar.

– Med tanke på att Kudelas påhopp hände i en internationell match kommer det att ses som ett grönljus för rasism om Uefa inte agerar, säger mittfältaren som tackar klubben och framför allt tränaren Steven Gerrard för allt stöd.

Uppgifterna går isär. Slavia Praha gav sin version av det skedda på sin webbplats och enligt den ska Kudela bara ha svurit åt Kamara.

Slavia uppger att Kamara efter matchen vid omklädningsrummen ska ha attackerat Kudela och att Gerrard dessutom sett det hela.

I sitt utlåtande kommenterar Kamara inte den tjeckiska klubbens påstående.

Diskussion om artikeln