Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Jessica Ålgars blir ny kommunikationsdirektör vid Folkhälsan

Från 2021
En kvinna, Jessica Ålgars, står framför en vit vägg. Hon tittar in i kameran och ler.
Bildtext Jessica Ålgars går över till Folkhälsan.
Bild: Jaska Poikonen

Samfundet Folkhälsan får ny kommunikationsdirektör. Filosofie magister Jessica Ålgars har valts till posten. Hon efterträder Camilla Westerlund som går i pension i maj. Ålgars tillträder den 26 april.

Jessica Ålgars kommer närmast från försäkringsbranschen. Hon har de senaste åren varit kommunikationschef vid Veritas Pensionsförsäkring. Hon har också en bakgrund som journalist, bland annat vid Åbo Underrättelser.

Så här säger Ålgars själv om sitt nya uppdrag:

– Jag tror att jag kan hjälpa Folkhälsan att bygga upp en kultur, där kommunikationen är ett viktigt verktyg för att uppnå de strategiska målen. Det innebär att ledningen, kommunikationsavdelningen och de enskilda anställda inser sin roll i helheten och känner Folkhälsans unika berättelse, säger Jessica Ålgars.

Ålgars säger att hon känner till mekanismerna för samhälleligt beslutsfattande och att hon tror på ett inspirerande och modigt ledarskap.

Tidigare hade Anita Laxén utsetts till Folkhälsans nya kommunikationsdirektör men hon avled i en plötslig sjukdomsattack innan hon hann tillträda.

Diskussion om artikeln