Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Zlatan i tårar under Sveriges presskonferens – känslig stund inför comebacken i landslaget

Från 2021
Uppdaterad 23.03.2021 10:31.
Zlatan Ibrahimovic
Bildtext Känslig stund för Zlatan.
Bild: STELLA Pictures / ddp

Zlatan Ibrahimovic gör comeback i Sveriges fotbollslandslag då VM-kvalet inleds för Sveriges del med matcher mot Georgien och Kosovo. På presskonferensen inför kvalet sågs en ovanligt känslig Zlatan som tårögd berättade om svårigheten att lämna familjen och stänga in sig i coronabubblan inför matcherna.

39-årige Ibrahimovic har varit i fin form i AC Milan och hoppas nu på att målformen håller i sig också då han nu igen gör comeback i landslaget. Att comebacken starkt berör inte endast fotbolls- Sverige utan också Ibrahimovic själv blev uppenbart senast då han fick frågan om vad familjen tycker om hans comeback i landslaget.

– Det är ingen bra fråga du ställer. Jag hade Vincent här innan som faktiskt grät när jag lämnade honom. Men det är okej, det är okej. Det är okej, upprepar Zlatan med tårfyllda ögon.

För 26 spelare och ledare gäller nu regeln att man stänger in sig helt i tio dagar utan chans att alls träffa familj och vänner. Coronabubblan med landslaget blir en helt ny erfarenhet för Ibrahimovic.

– Det här blir något nytt. Jag ska klara det här, säger Zlatan Ibrahimovic.

Siktar på VM-slutturneringen 2022

Sverige möter Georgien på torsdag och Kosovo på söndag. Men under presskonferensen blev det uppenbart att Ibrahimovic inte endast siktar på att vara med i VM-kvalet och sommarens EM-slutspel, utan har planer på att finnas med också i VM-slutspelet 2022. Detta trots att då VM arrangeras i Qatar i slutet av nästa år är Zlatan redan 41 år gammal.

– Jag har inte gjort ett mål i VM-slutspel. Jag ska slå den nollan, säger Ibrahimovic.

– Jag är inte här för att jag tror att jag inte kan prestera utan snarare tvärtom, jag kommer hit för att jag ska avgöra de matcher som Janne (Andersson, förbundskapten) vill att jag ska avgöra. Sedan är jag själv realistisk, jag är inte här för att jag kan spela alla matcher varje dag, det är inte normalt.

– Det är samma sak i Milan, det handlar om en balans, där jag känner att jag kan ge hundra procent. Man för en dialog och är inte på planen för att slösa tid, utan för att bidra med något. För tio år sedan var det en helt annan sits, nu är vi en en ålder som jag inte vill prata om.

Diskussion om artikeln