Hoppa till huvudinnehåll

Sport

NHL-domaren som gav Nashville en kontroversiell utvisning fick sitt straff – har dömt sin sista match

Från 2021
Domaren Tim Peel släpper pucken i matchen mellan Nashville och Detroit.
Bildtext För huvuddomaren Tim Peel blev matchen Nashville–Detroit, som spelades natten till onsdag finsk tid, karriärens sista i NHL.
Bild: Danny Murphy/Icon Sportswire/AOP

En utvisning, eller snarare kommentar, satte punkt för hockeydomaren Tim Peels NHL-karriär. Den kontroversiella sekvensen i nattens match mellan Nashville och Detroit fick NHL att agera och chefen Colin Campbell satte barskt punkt för Peels domarkarriär i ligan.

Natten till onsdag finsk tid möttes Nashville och Detroit i en match som Nashville vann med 2–0. Tidigt i den andra perioden åkte Nashvilles Viktor Arvidsson på en utvisning och en av domarna stod för en kontroversiell kommentar som fångades upp.

– Det var inte mycket, men jag ville ge Nashville en jävla utvisning tidigt i ..., hann han säga innan sändningen gick över till reklamer.

NHL-ledningen lovade att titta på ärendet och ligan behövde inte många timmar för att komma till skott.

Inge fler matcher I NHL

Straffet för huvuddomaren Tim Peel blev hårt. Det blir inga fler matcher för honom i NHL.

Det är NHL-chefen Colin Campbell som har fattat beslutet.

– Ingenting är viktigare än att säkerställa integriteten i vår sport, uppger Campbell på ligans webbplats.

– Tim Peels uppträdande är diametralt motsatt i förhållande till de grundprinciper som våra funktionärer ska följa. Hans kommentarer är på inga sätt berättigade, oavsett kontexten eller hans avsikter. NHL gör vad som krävs för att skydda integriteten.

Höll på att gå i pension

På Twitter delade straffet meningarna. Många tyckte att straffet var tufft, men insidern Elliotte Friedman bidrog också med kontext.

– Peel skulle sluta den här säsongen. Hans sista match var inprickad till den 24 april. Jag tycker ändå att det är ett tufft straff – att ta den matchen ifrån honom, skrev Friedman.

Den 53-årige Peel är en rutinerad domare. Han har hunnit med över 1 300 grundseriematcher i NHL.

Darryl Dobbs, som håller i NHL-sajten Dobber, gillade inte alls beslutet.

– Peel får sparken för att ha gjort vad domare alltid gör, sagt vad domare alltid säger, men åkt fast. Ingen avstängning, varning, utbildning. Utan sparkad – rakt av, skrev han.

Diskussion om artikeln