Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Coronakrisen i FM-ligan allt djupare – slutspelsjagande Sport i karantän i två veckor

Från 2021
Uppdaterad 24.03.2021 19:09.
Spelare i Sport firar ett mål.
Bildtext För en vecka vann Sport över ligaledaren Lukko med 4–1 på bortaplan.
Bild: Elmeri Elo / All Over Press

Coronan fortsätter att skapa problem för hockeyligan. Sedan tidigare är HIFK och SaiPa i karantän – och nu sällar sig Sport till den skaran. Vasalaget är i karantän i två veckor och fyra matcher måste ställas in. Det finns även misstanke om corona i Ilves.

FM-ligan meddelar på sin webbplats att en medlem i Sport har testat positivt för corona. Vasa sjukvårdsdistrikt har därför försatt hela laget i karantän i två veckor.

Fyra matcher påverkas och ställs in:

  • 27.3 Sport–Jukurit
  • 31.3 Sport–KooKoo
  • 2.4 Sport–JYP
  • 3.4 Sport–HIFK

Sport nära slutspelsplats

Det står sedan tidigare klart att poängsnittet kommer att fälla avgörandet om matcher ställs in.

Sport ligger just nu på tionde plats – den sista slutspelsplatsen – och har en klar marginal till jagande HPK och Ässät.

  • 9. KooKoo 1,52
  • 10. Sport 1,38
  • 11. HPK 1,22
  • 12. Ässät 1,20

Grundserien avslutas tisdagen den 13 april.

Corona i HIFK och SaiPa – kanske också i Ilves

På onsdagen testade en medlem i Ilves positivt för corona i ett snabbtest och därför ställdes onsdagskvällens match Jukurit–Ilves in. Ilves väntar nu på testresultat från det pålitligare PCR-testet.

HIFK och SaiPa är i nuläget i karantän efter lagens möte lördagen den 13 mars. Enligt Yle Urheilus uppgifter ska tolv HIFK-spelare och fyra SaiPa-medlemmar ha testat positivt. De två lagen kan tidigast återuppta säsongen i månadsskiftet mars-april.

KooKoo misstänktes ha exponerats för corona i sin match mot HIFK fredagen den 12 mars. Alla i laget har ändå testat negativt och därför återupptar KooKoo på onsdagskvällen sin säsong med en bortamatch mot JYP.

Under onsdagen meddelade Pelicans U20-herrar att laget kastar in handduken efter flera coronafall. Pelicans skulle inleda slutspelet med en kvartsfinalserie mot Tappara.

Därmed får Tapparas A-juniorer, vars coronasmittade juniorer nyligen tränade tillsammans, en fribiljett till semifinalerna.

Diskussion om artikeln