Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Förening vill hjälpa Raseborg bli känt för stadsbor som vill bo på landet

Från 2021
Uppdaterad 30.03.2021 13:42.
Flygbild över Karis centrum.
Bildtext Raseborgs stad får kanske utomstående hjälp med att locka nya invånare. Kanske de flyttar till Karis?
Bild: Linus Westerlund / Yle

Raseborgs stad får kanske utomstående hjälp att locka nya invånare till staden. En förening är beredd att marknadsföra Raseborg.

Föreningen Citymaalaiset/Yhteismaa har under hösten 2020 och vintern 2021 varit i kontakt med stadsdirektören och utvecklingschefen om ett projekt som handlar om att ordna ett evenemang för att befrämja försäljning, köp och uthyrning av bostäder i hela Raseborg.

Evenemanget går under namnet Raaseporin kierrätysasuntomessut och kommer att ordnas i juni 2022.

Stadsstyrelsen ska behandla ärendet i kväll (29.3) och förslaget är att reservera ett projektanslag på 20 000 euro i budgeten 2022 för mässan. Raseborgs stads bidrag till mässan skulle vara tio procent av totala budgeten, men högst 20 000 euro. Det förutsätter dessutom finansiering från Nylands förbund. I förslaget sägs också att stadens andel även kan vara tjänster som staden erbjuder arrangören.

Målsättningen med mässan är att göra Raseborg mera känt för personer som bor i huvudstadsregionen och som har intresse att bosätta sig på landsbygden. Dessutom vill man skapa intresse för fastigheter och bostäder i Raseborg och locka nya invånare till staden.

På föreningens webbplats uppger man att Yhteismaa är en ideell förening som grundades 2012. Föreningen planerar och genomför projekt, evenemang och tjänster.

30 mars 2021: Stadsstyrelsen i Raseborg beslöt på mötet den 29 mars att delta i projektet med 20 000 euro.

Diskussion om artikeln