Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle Sportens NHL-podd: ”Sebastian Aho är ishockeyns Jari Litmanen” – formstarka Carolina och urusla Buffalo under lupp i veckans avsnitt

Från 2021
Sebastian Aho och Rasmus Ristolainen.
Bild: All Over Press / Henri Salonen

Carolina Hurricanes är på fullaste allvar en het Stanley Cup-kandidat och Sebastian Aho lagets stora stjärna. Men i Buffalo fortsätter bara misären för Sabres.

Ett av ligans hetaste lag och ligans klart svagaste klubb är i fokus i veckans avsnitt av Yle Sportens NHL-podd.

”Sebastian Aho är ishockeyns Jari Litmanen” – formstarka Carolina och urusla Buffalo under lupp

29:16

I Carolina Hurricanes har flera spelare stigit fram – men det råder inget tvivel om att det fortfarande är Sebastian Aho som är lagets stjärna nummer ett. Anders Nordenswan drar i avsnittet paralleller till en finländsk fotbollsstorhet, Jari Litmanen:

– Aho är en spelare som gör väldigt mycket av det han gör på ett sätt som innebär att han inte håller puck värst länge. Han tar snabba beslut och för snabbt pucken vidare utan att dribbla mycket själv. Och det påminner om Litmanen, säger Nordenswan.

Buffalo Sabres har i sin tur nu förlorat 18 matcher på raken, ett tangerat NHL-rekord.

– Något är genomruttet i den där organisationen. Jag förstår inte hur man kan misslyckas så här kapitalt år ut och år in. Den här dystra sviten är väl bara ett klimax av alla år av misär som Buffalo-fansen fått genomlida, säger Mattias Simonsen.

Vad borde Buffalo göra för att vända på trenden? Och vad ska man vänta sig av Carolina den här säsongen? Lyssna på avsnittet för att få svaren och delta i diskussionen i kommentarsfältet!

Samtliga avsnitt av Yle Sportens NHL-podd hittas på Arenan.

Diskussion om artikeln