Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Belgien visade sin farlighet i VM-kvalet – Finlands kommande EM-motståndare gjorde åtta mål mot Belarus

Från 2021
Belgiens Adnan Januzai
Bildtext Andan Januzai kämpar för Belgien.
Bild: AFP / Lehtikuva

Belgien visade sin farlighet i VM-kvalet i fotboll då laget krossade Belarus med hela 8–0. Belgien toppar Fifa -rankingen och spelar i sommarens EM-slutspel i samma grupp som Finland.

Matchen avgjordes redan i den första halvleken som gick till Belgien med 4–0. Av belgarna gjorde såväl Leandro Trossard som Hans Vanaken två mål var. Belgien har nu vunnit två VM-kvalmatcher och spelat en gång oavgjort.

Också Holland firade målfest i VM-kvalet. Holland besegrade Gibraltar med 7–0. Holland inledde kvalet med en förlust mot Turkiet, men tog nu sin andra seger efter att för några dagar sedan vunnit över Lettland.

Ondrej Kudela med då Tjeckien förlorade

Tjeckien mötte Wales och hade med backen Ondrej Kudela i öppningselvan. Kudela anklagades för ett rasistiskt påhopp på den finländska landslagsspelaren Glen Kamara i samband med en Europa League -match.

Wales vann matchen med 1–0 efter att Manchester United -spelaren Daniel James gjort matchens enda mål. För Wales var segern viktig efter att laget inlett kvalet med en förlust mot Belgien.

Gareth Bale från Wales
Bildtext Kapten Gareth Bale ledde Wales till viktig seger.
Bild: AFP / Lehtikuva

Portugal tog en 3–1-seger över Luxemburg efter bland annat ett mål av Cristiano Ronaldo.

Turkiet som inlett VM-kvalet med två imponerande segrar över Holland och Norge tvingades nöja sig med oavgjorda siffror 3–3 mot Lettland.

Ryssland som också hör till Finlands kommande EM-motståndare gick på sin första förlust i VM-kvalet då laget förlorade åt Slovakien med 1–2.

Resultat, VM-kvalet i fotboll:

Azerbajdzjan – Serbien 1–2 (0-1)
Cypern – Slovenien 1–0 (1-0)
Luxemburg – Portugal 1–3 (1-1)
Belgien – Belarus 8–0 (4-0)
Wales – Tjeckien 1–0 (0-0)
Gibraltar – Holland 0–7 (0-1)
Montenegro – Norge 0–1 (0-1)
Turkiet – Lettland 3–3 (2-1)
Kroatien – Malta 3–0 (0-0)
Slovakien – Ryssland 2–1 (1-0)

Diskussion om artikeln