Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Hangö utreder om staden kan ordna färdtjänst själv - taxiföretagare ska göra upp en plan för tjänsten

Från 2021
Uppdaterad 01.04.2021 08:35.
En gul taxiskylt ovanpå en bil.
Bildtext Hangö utreder om det är möjligt att staden sköter färdtjänsten själv.
Bild: Yle/Juho Karlsson

I Västnyland backar kommunerna ut ur samarbetet kring den nya färdtjänsten som leds av Esbo stad. I Hangö undersöker man nu om staden kan ordna färdtjänst i egen regi.

Det är nu klart att Raseborg, Ingå, Sjundeå och Lojo tackar nej till den nya färdtjänsten.

I Hangö har beslutsfattarna ännu inte sagt ja eller nej, utan där utreder stadsdirektören och grundtrygghetsdirektören först om staden kan sköta färdtjänsten själv.

Grundtrygghetsnämnden beslöt i januari att föreslå stadsstyrelsen att Hangö gör ett samarbetsavtal med Esbo stad om färdtjänst. Det beslöt nämnden efter omröstning med siffrorna 7-2.

I februari godkände stadsstyrelsen inte det här, utan remitterade ärendet med avsikten att ett lokalt alternativ utreds.

Diskussioner med taxiföretagare

Stadsdirektör Denis Strandell och grundtrygghetsdirektör Arne Nummenmaa har diskuterat med två taxiföretagare i Hangö. Företagarna har lovat göra en plan på hur det skulle kunna fungera med en egen färdtjänst på hemorten.

Nummenmaa säger att systemet i korthet går ut på att det skulle finnas ett telefonnummer för dem som behöver färdtjänst i Hangö och att det görs upp en plan för hur samtalet kopplas från bil till bil då en kund behöver skjuts.

Vad är färdtjänst?

Det finns stora frågetecken kring hur Hangö ska få en egen färdtjänst att fungera, säger Arne Nummenmaa och ger ett exempel:

- Enligt handikappservicelagen har Hangöborna rätt att åka till närliggande kommun, men då de stiger av taxin i Raseborg så åker taxin tillbaka till Hangö. Och om vi inte har ett samarbetsavtal med Raseborg, så hur ska de komma tillbaka hem?

Finns det tillräckligt med taxibilar?

Det här är en av de saker som måste redas ut, konstaterar Nummenmaa. I ett avtal om färdtjänst måste man också utreda vilka restriktioner som finns, hur uppföljningen ska skötas och så vidare, så att avtalet är juridiskt hållbart.

- Men först måste vi veta att det finns tillräckligt med taxibilar på den egna hemorten, och om det här är en möjlighet som är bra för taxiföretagarna.

- Hur vi än vänder oss så är Hangö en liten ort och det finns inte så många taxibilar, men jag vill att utredningen ska vara seriös och inte se negativt på situationen. Vi utreder alla möjligheter, och och om det inte är möjligt att ha egen färdtjänst så har vi alla fall utrett det.

Beslut före sommaren

Arne Nummenmaa utesluter ändå inte samarbete med andra kommuner.

- Det är naturligt att vi även utreder ett samarbete.

Hangö har nu avtal om färdtjänst med Lähitaksi. Det avtalet går ut den 30 juni.

När kommer Hangö att kunna fatta beslut om färdtjänsten?

- Vi har ingen panik, men före sommaren måste vi veta vartåt det lutar.

Institutet för hälsa och välfärds webbplats kan du läsa mera om handikappservicelagen och även på finlex.fi.

Diskussion om artikeln