Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Landslagstrotjänaren Tuija Hyyrynen fortsätter i Juventus en säsong till

Från 2021
Uppdaterad 01.04.2021 09:28.
Tuija Hyyrynen applåderar mot publiken.
Bildtext Tuija Hyyrynen spelar med framgång i Italien.
Bild: imago images / Sportimage/ All Over Press

Tuija Hyyrynen har spelat för storklubben Juventus alltsedan sommaren 2017 och eftersom samarbetet löper har parterna skrivit på för ytterligare en säsong. Hittills har varje säsong i Italien slutat med seriemästerskap.

För tillfället spelar Tuija Hyyrynen förtjänstfullt i två lag: Finlands damlandslag samt Juventus klubblag i italienska Serie A.

I tisdags valdes hon till Helmarit-truppen som möter Österrike i en landskamp den 11 april och på onsdagen fick hon förnyat kontrakt med Juventus. Hyyrynen är en av de tio spelare som representerat klubben alltsedan den grundades år 2017.

Den 33-åriga Hyyrynen flyttade till Juventus och Turin år 2017 efter några år i bland annat Danmark och Sverige. Hon inledde sin proffskarriär i HJK säsongen 2005.

Hittills har varje vår – 2018, 2019 och 2020 – slutat i Serie A-mästerskap och i skrivande stund ser det starkt ut att bli en fjärde titel i rad. Med fem omgångar kvar att spela leder Juventus serien med sex poängs marginal till tabelltvåan AC Milan.

Och om Juventus fortsätter att dominera på de italienska fotbollsplanerna kan det alltså gott bli ett femte mästerskap i rad i och med att Hyyrynen skrev på för ytterligare en säsong.

Hyyrynen har spelat 111 landskamper i vilka hon gjort två mål. På listan över damspelare med flest landskamper ligger hon på sjätte plats.

Diskussion om artikeln