Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lukkos tränare fick lämna sjukhuset efter 48 dagar: ”Att vakna i egen säng var inget aprilskämt”

Från 2021
Lukkos chefstränare Pekka Virta ville inte kommentera sina spelares insatser efter matchen mot KooKoo.
Bildtext Pekka Virta har varit borta från hockeyn i över två månader.
Bild: Elmeri Elo / All Over Press

Efter nästan två månader på sjukhus har Lukkos tränare Pekka Virta fått återvända hem. ”Nu fortsätter resan med små steg framåt”, skriver han på sociala medier.

Pekka Virta har inte synts till på Lukkos tränarbänk på länge. Han smittades av covid-19 i månadsskiftet januari-februari.

Viruset drabbade Virta så pass hårt att han blev intagen på universitetssjukhuset i Åbo. Han låg 27 dagar på intensiven, men i mitten av mars fick han flytta till vårdavdelningen.

Sedan dess har Virta repat sig och på onsdagen fick han lämna sjukhuset, skriver han på sociala medier. Virta var inlagd på sjukhuset i sammanlagt 48 dagar.

”Att vakna i egen säng var inget aprilskämt och nu fortsätter resan med små steg framåt. Hållbar utveckling sker i små steg är ett mantra som jag påpekat i många år och det gäller nu”, skriver Virta.

Lukko har imponerat i grundserien trots att Virta inte stått i båset. Sedan mitten av februari har tabellettan bara förlorat åtta av 23 matcher.

I kväll väntar ett derby för Lukko då laget möter Ässät. Det är en match som Virta alltså kan följa med i sitt eget hem.

Diskussion om artikeln