Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Premiären fick Kimi Räikkönens stallchef att dra på smilbanden – trenden pekar uppåt efter tunga fjolåret: ”Vi har tagit tillbaka vår plats i mittfältet”

Från 2021
Uppdaterad 01.04.2021 18:26.
Kimi Räikkönen talar med Fred Vasseur.
Bildtext Kimi Räikkönen i samspråk med Fred Vasseur.
Bild: /All Over Press

En tävling utan poäng kan också föra med sig många positiva saker. Så var det för Alfa Romeo som i premiären nosade på placeringar bland de tio bästa. Det gav en stark indikation på de framsteg vi gjort, säger stallchefen Fred Vasseur.

2020 var en säsong som Alfa Romeo snabbt vill glömma. Stallet hade det väldigt kämpigt och fick ofta nöja sig med blygsamma placeringar.

Kimi Räikkönen och Antonio Giovinazzi lyckades tillsammans skrapa ihop endast åtta poäng, och det var ett rejält steg bakåt från säsongen 2019 då ofta var med i mittfältskampen.

Men efter vintertesterna var det positiva tongångar kring stallet och det bekräftades även i säsongspremiären. Även om det inte blev några poäng var Kimi Räikkönen nära med sin elfteplats.

– Han hade ordentliga fajter och det var den körning som gjort honom så populär. Jag tror han får mersmak, nu kunde han hänga med, sa Yle Sportens expert Fredrik af Petersens om Räikkönens insats i söndags.

Stallchefen nöjd efter första tävlingen

Stallchefen Fred Vasseur hade också lätt att le efter premiären. Nu är Alfa Romeo där man vill vara.

– Det gav en stark indikation på de framsteg vi gjort det senaste året. Vi tävlade med pondus, vi tog Alpines och en Aston Martins skalper och var väldigt nära en annan Aston Martin-bil.

– Även om vi lämnar Bahrain utan poäng så har vi tagit tillbaka vår plats i mittfältet, säger Vasseur till webbplatsen Motorsport.

F1-säsongen fortsätter på Imola om drygt två veckor och det är en tävling som Vasseur ser fram emot med tillförsikt.

– Resultaten kommer säkert snart. Vi har visat att vi kan fajtas om placeringar runt topp-tio, och vi kan vara optimistiska med tanke på resten av säsongen.

– Vi tar med oss många positiva saker och på Imola kan vi kämpa om poängplaceringar, säger han.

Diskussion om artikeln