Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Heta känslor i brittisk fotboll – tränare hävdar att målvakt blev skallad under pausvilan: ”Alla såg det”

Från 2021
Oxfords tränare Karl Robinson gestikulerar.
Bildtext Oxfords tränare Karl Robinson.
Bild: imago images/Pro Sports Images/ All Over Press

Polis tillkallades efter matchen mellan Sunderland och Oxford United på fredagen. Orsaken var ett påstått bråk under pausvilan där Oxford-målvakten Jack Stevens ska ha blivit skallad.

Det gick hett till när Sunderland och Oxford United möttes i engelska League One på fredagen. Sex gula kort och ett rött delades ut i matchen, men störst uppmärksamhet väckte en händelse som påstås ha skett i spelartunneln i paus.

Enligt Oxfords tränare Karl Robinson blev lagets målvakt Jack Stevens skallad i halvtid – av en ledare i Sunderland.

– Det var heta känslor, som det tenderar i fotboll, och Jack gick bakom någon och plötslig blev han skallad. Alla såg det även deras spelare, säger Robinson till BBC.

Men enligt Robinson ska händelsen inte ha fångats på bild eller video. Han vill heller inte namnge den ledare som ska ha skallat målvakten.

– Den här klubben har haft fler tv-kameror runt sig än någon annan i världen men av någon anledning var de inte här nu, säger han med hänvisning till dokumentärserien ”Sunderland 'Til I Die”.

Sunderlands tränare såg inget

Sunderlands tränare Lee Johnson bekräftar att han hört om en händelse men själv såg han inget.

– Jag var på toaletten och efteråt väntade jag i omklädningsrummet och undrade var killarna var. Det sker ofta saker speciellt på en liten yta.

– Det var en incident och det är inte bra, men samtidigt är det inte värt att blåsa upp eftersom det inte var någon stor grej, säger han.

Efter matchen ska Oxford ha tillkallat polis.

– Vi ska vänta och se hur vi går vidare med det här ärendet, säger Robinson.

Oxford förlorade matchen med 1–3.

Diskussion om artikeln