Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hamilton varnar för att Red Bull kan rycka i täten – men ser fram emot lång fajt om VM-titeln: ”Kommer att få gråa hår innan det är över”

Från 2021
Hamilton och Verstappen kör mot varandra i Bahrain.
Bild: STELLA Pictures / ddp

F1-säsongen fick en flygande start då Lewis Hamilton och Max Verstappen bjöd på en häftig duell om segern i Bahrain. Men det kan bli svårt att upprepa i de två kommande loppen tror Lewis Hamilton. Red Bull kan vara ytterligare ett steg före, säger han.

Mycket talar för att Mercedes och Red Bull har relativt likvärdigt material den här säsongen, och det kan bädda för flera riktigt tajta fajter. I premiären i Bahrain förra helgen var det jämnt in i det sista men till slut stod Lewis Hamilton som segrare.

Sporten är också i stort behov av mer spänning. De senaste åren har Hamilton avgjort titelstriden i god tid före sista tävlingen.

– Jag är framför allt glad för fansens skull. Det här är något som de suktat efter under en längre tid. Så klart har vi bara kört en tävling och vi vet inte hur framtiden blir, säger Hamilton enligt webbplatsen Motorsport.

I säsongens första kval var Max Verstappen klart snabbare än både Hamilton och Valtteri Bottas. Han slog Hamilton med fyra tiondelar och Bottas med sex tiondelar. I tävlingen kunde ändå Hamilton vinna tack vare en aggressivare strategi.

Red Bull före även i Imola och Portimao?

Mercedes har tidigare varnat för att Red Bull har ett övertag då man kommer till de två följande tävlingarna i Imola och Portimao.

Det är två banor som belönar hög toppfart och på det området anser Mercedes att Red Bull ligger före. Det är något som också Hamilton varnar för.

– Den fart de visat upp gör att Red Bull kan vara ytterligare ett steg före. Det gäller för oss att jobba så hårt vi bara kan för att hålla oss så nära som möjligt, säger han.

Hamilton tror också att stallen kommer att tampas mot varandra in i det sista.

– Jag hoppas på många jämna bataljer mot Max och Valtteri. Det är mycket kvar, 22 race, jag kommer att få gråa hår innan det är över, säger han.

Tävlingen i Imola körs den 18 april medan Portimao står på tur den 2 maj.