Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dramatiskt värre då BK-46 skaffade sig matchbollar mot Dicken – matchhjälten Jac Karlsson: "Vi stjäl en seger i dag, vi var ganska mycket efter Dicken"

Från 2021
Uppdaterad 03.04.2021 19:30.
Programmet är inte längre tillgängligt
Rafflande avslutning då BK-46 kopplade grepp om semifinalserien mot Dicken - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

I herrarnas handbollsliga närmar sig finalserien. Det mesta pekar nu på att Cocks möter BK-46. Lagen gick nämligen upp i varsin 2–0-ledning i semifinalerna. BK:s Jac Karlsson avgjorde matchen mot Dicken i den sista sekunden och var belåten med sin insats. Nico Rönnberg gjorde 13 mål i första matchen men har en lite sämre dag i dag, liksom våra målvakter, konstaterade Karlsson.

Semifinalserien mellan BK-46 och Dicken förväntades bli jämn. BK vann i onsdags den första matchen på hemmaplan i Karis med 27–24.

I den andra semifinalen, som spelades i Helsingfors, följdes lagen åt. BK-46 ledde med 14–13 i halvtid, men Dicken stod för ett ryck i mitten av andra halvlek då laget på drygt 13 minuter vände ett 14–16-underläge till en 24–21-ledning.

Med drygt tre minuter kvar hade Dicken en tvåmålsledning (26–24), men BK-stjärnorna Nico Rönnberg och Jac Karlsson vände på steken. Karlsson blev segermålskytt med sitt straffmål i matchens sista sekund.

– Det stod lika så jag hade allt att vinna. Missar jag så blir det förlängning. Skulle vi legat under med ett mål skulle det ha varit en helt annan press, säger Karlsson till Yle Sporten.

Slutsiffrorna skrevs 26–27 och BK-46 får tre möjligheter att lägga nyporna på en finalbiljett. Dicken är därmed piskat att vinna i Karis på onsdag.

– Vi kom överens om att vi inte kommer hit flera gånger i år. Vi ska avgöra på onsdag, konstaterar Karlsson.

"Vi var ganska mycket efter Dicken"

Karlsson och Rönnberg gjorde flest mål i BK – sex stycken var.

– Det är stora känslor. Det såg kanske inte så jättebra ut. Man kan säga att vi stjäl en seger i dag. Vi var ganska mycket efter Dicken, men vårt spel med sju mot sex räddar oss, säger Karlsson.

Att marginalerna är små var alla överens om.

– Nico Rönnberg gjorde 13 mål i första matchen men har en lite sämre dag i dag. Liksom våra målvakter. Jag kanske spelar lite bättre i dag så det är små saker som avgör, säger Karlsson.

Max Granlund i Dicken.
Bildtext Dickens Max Granlund var besviken.
Bild: Matti Matikainen/Newspix24/Handbollsförbundet

Dickens Max Granlund var matchens bästa målskytt med sina åtta fullträffar, men det var en klen tröst.

– Klart att det är jättesynd. Det kändes som att vi var det bättre laget i dag. Små misstag avgör. Speciellt på slutet, sa han till Yle Sporten.

– Vi hade en bra ledning och tappade den. Det har varit något av en trend i de senaste matcherna.

GrIFK chanslöst

I den andra semifinalserien tvingades GrIFK klara sig utan sina stjärnor Anthony Hellakoski, Robin Granlund och Richard Sundberg mot Cocks.

Det var aldrig något snack om saken. Cocks ledde med hela 20–7 i pausvilan och vann till sist med 36–14.

– Det är bara att erkänna att vi inte kunde erbjuda ett överlägset Cocks på något motstånd. Det är beklagligt att spelarsituationen ser ut så här i semifinalserien, sa GrIFK:s tränare Mikael Källman enligt förbundet.

Teemu Tamminen i Cocks.
Bildtext Teemu Tamminen i Cocks gjorde 11 mål, GrIFK 14 mål.
Bild: Kalle Parkkinen/Newspix24/Handbollsförbundet

Cocks är nu bara en seger från ytterligare en finalserie. Tränaren Kaj Kekki var belåten med insatsen även om Cocks inte ställdes på prov.

– Det är synd att motståndarens situation är som den är. Det kändes som att det var män som mötte pojkar. Jag är glad att vi orkade fokusera i 60 minuter.

Resultat, semifinaler:

GrIFK–Cocks 14–36 (7–20)

GrIFK: Ville Viljanen 6, Alexander Qvist 2, Daniel Timmerman 2, Niki Tuominen 2, Kalle Kankaanpää 1, Christoffer Sjöblom 1.

Cocks: Teemu Tamminen 11, Srdjan Mijatovic 6, Davor Basaric 5, Sandro Samardzic 4, Djordje Djekic 2, Giedrius Morkunas 2, Bojan Zupanjac 2, Roope Ahlgren 1, Vitalie Nenita 1, Jevgenij Semenov 1, Roni Syrjälä 1.

Cocks leder med 2–0 i matcher.

Dicken–BK-46 26–27 (13–14)

Dicken: Max Granlund 8, Anton Rémy 6, Ian Martin 4, Tadas Stankevicius 4, Joacim Broman 2, Benny Broman 1, Filip Söderlund 1.

BK-46: Jac Karlsson 6, Nico Rönnberg 6, Linus Lindberg 4, Robin Sjöman 3, Albert Lindholm 2, Sebastian Säkkinen 2, Stefan Trpchevski 2, Kenneth Dahlberg 1, Miska Henriksson 1.

BK-46 leder med 2–0 i matcher.

Tre segrar krävs för att ta sig till final. De tredje semifinalerna spelas på onsdag.

Diskussion om artikeln