Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Polisen ingrep mot dansande och festande ungdomar på strand i Barcelona

Från 2021
Fest på stranden i Barcelona bekymrar polisen - Spela upp på Arenan

Polisen i Spanien ingrep i går mot festande ungdomar som inte höll sig till de restriktionsregler som gäller för att få stopp på spridningen av coronaviruset.

Polisen försökte få slut på en improviserad fest på en strand i Barcelona.

En grupp dansglada ungdomar dansade och festade på den populära stranden Barceloneta. En del av dem trotsade restriktionerna och lät bli att använda munskydd och följde inte heller bestämmelserna om avstånd, säger polisen.

Polisen uppmanade de festande att använda munskydd och påpekade att de bröt mot restriktionsreglerna.

En ung man från Storbritannien säger i klippet ovan att Barcelona är det perfekta stället att festa på men att "polisen inte låter folk njuta av festandet".

Högst sex personer får träffas

Sammankomster på över sex personer på allmänna platser är inte tillåtet i Spaniens nordöstra hörn Katalonien.

Den som bryter mot reglerna kan dömas till böter på 300-600 euro.

En talesman för den katalanska polisen ville inte säga om någon hade fått böter i det här fallet.

Sträng lag stöter på motstånd

Miquel Samper, Kataloniens regionala inrikesminister, sade till radiokanalen RAC1 i dag att människor måste använda munskydd om de rör sig nära andra personer på stränder - men inte om de solbadar eller simmar i havet. Den här kommentaren står i strid med nationella bestämmelser.

Katalonien är en av många spanska regioner som trotsar en lag som trädde i kraft i onsdags. Lagen kräver att människor bär munskydd utomhus även om andra människor håller sig på 1,5 meters avstånd.

Efter tilltagande kritik mot munskyddslagen har den spanska regeringen meddelat att lagen ska revideras - men har inte gett besked om när detta kommer att ske.


Källa: Reuters

Diskussion om artikeln