Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stort coronautbrott i Vancouver – uppgifter: Ligan kan överväga ny slutspelsbubbla

Från 2021
Vancouver-spelare står på rad inför en match.
Bild: Devin Manky/Icon Sportswire

Hela 14 spelare i Vancouver Canucks har placerats på NHL:s coronalista under de senaste dagarna. När laget kan spela matcher är oklart men klubben har redan börjat kalla in spelare från sitt farmarlag. I nuläget finns det ändå inga planer på att förkorta lagets säsong.

Det första fallet bekräftades i tisdags och sedan dess har coronaviruset fått ordentligt fäste i Vancouver Canucks. På lördagen placerades ytterligare sju spelare på ligans coronalista och det totala antalet är nu uppe i 14.

Enligt TSN:s insider Pierre LaBrun rör det sig om hela 16 spelare samt tre tränare som antingen är smittade eller har blivit exponerade.

Det förekommer också uppgifter om att det ska finnas några fall av den brasilianska varianten. Regionen runt Vancouver har den senaste tiden blivit ett epicentrum för den här varianten.

Fyra av lagets matcher har redan flyttats fram. Ursprungligen var det tänkt att Vancouver skulle återuppta sina träningar på tisdag och spela nästa match på torsdag. Det ska inte längre vara möjligt.

Enligt ligans regler ska spelare som testat positivt isoleras i åtminstone tio dagar. De som kan ha exponerats ska isoleras i två veckor.

– Ligan utgår ifrån att alla i laget har exponerats med tanke på hur snabbt smittan har spridit sig, säger Sportsnets insider Chris Johnston.

Slutspelsbubbla även denna säsong?

Klubben har nu också börjat återkalla spelare från farmarlaget Utica Comets för att kunna ha ett lag på benen när säsongen återupptas. Enligt NHL:s vicekommissionär Bill Daly finns det inga planer på att förkorta lagets säsong på grund av utbrottet.

Grundserien i NHL ska pågå till mitten av maj och sedan slutspelet genomföras fram till mitten av juli. I fjol spelade slutspelslagen i bubblor i Toronto och Edmonton, och enligt Sportsnet är det nu ett alternativ som ligan kan börja överväga.

– Det är inte vad någon vill ha men jag kan säga att det kommer att diskuteras. Det beror på hur världen utvecklas mellan nu och i maj. Ligan kommer åtminstone ha en plan på bordet, säger kanalens insider Elliotte Friedman.