Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Polisen har rett ut gårdagens skottlossning i Åbo – de avlidna är en 27-årig man och en 25-årig kvinna

Från 2021
Svenska texten på en ny polisbil
Bildtext Den 27-årige man som greps av polisen i går har i förhör erkänt sig skyldig till dåden.
Bild: Kenneth Mattila / Yle

Den 27-årige man som greps av polisen i går har i förhör erkänt sig skyldig till dåden. Polisen har gått ut med mer information om de allvarliga våldsbrotten som ägde rum i Åbostadsdelen Perno tidigt på lördagsmorgonen, rapporterar Yle Uutiset.

Polisen fick en anmälan om skottlossning i ett flervåningshus på lördag morgon. När de kom fram till platsen påträffade de en död man och en död kvinna, båda med skottskador. En annan man var illa knivskuren och fördes till sjukhus för vård.

De avlidna är en 27-årig man och en 25-årig kvinna. Enligt polisen verkar den avlidne mannen ha varit det huvudsakliga målet för attacken. Varken den avlidna kvinnan eller den skadade mannen tros ha känt den misstänkte gärningsmannen.

Den 27-årige man som greps av polisen i går har i förhör erkänt sig skyldig till dåden.

Mannen misstänktes till en början för två mord och ett mordförsök, men senare under lördagseftermiddagen berättade polisen att ytterligare två personer, en 23-årig man och en 49-årig kvinna, hade befunnit sig i lägenheten och kunde ha blivit brottsoffer. Personerna undkom utan skador.

Personen som larmade hade själv blivit skottskadad

Åbopolisen berättar att personen som larmade om skottlossningen på lördagsmorgonen själv hade blivit träffad av ett skott.

Den misstänkte förövaren tros ha avfyrat skott både inne i lägenheten samt också i höghusets trapphus och utanför byggnaden. Själva gripandet gick ändå lugnt till och den misstänkte greps utan motstånd.

Senast på tisdag informerar polisen om vad som kommer att hända med den gripne 27-åringen.

Mika Paaer från Åbopolisen berättar att den misstänkte i stora drag ha erkänt handlingen.

– Eftersom den misstänkte har samarbetat under förhören har vi kunnat klargöra händelseförloppet, säger Paaer.

Artikeln baserar sig på Poliisilta lisätietoja Turun epäillyistä murhista: uhriksi joutui sivullinen nainen sekä kohteena ollut mies skriven av Tiina Forsberg. Översättningen är gjord av Carl Fahllund.