Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vettel känner sig inte bekväm i nya bilen – tyska F1-experten tröttnade på klagomålen: "Måste få ett slut"

Från 2021
Sebastian Vettel sitter i sin Aston Martin utan hjälm.
Bildtext Sebastian Vettels första tid hos Aston Martin har varit utmanande.
Bild: imago images/HochZwei/ All Over Press

Att köra Aston Martins nya F1-bil är ingen njutning för Sebastian Vettel än så länge. Tv-experten Ralf Schumacher tycker att den tyske stjärnan ska sluta gnälla.

Sebastian Vettels debuthelg hos Aston Martin blev en besvikelse. Han var konfunderad redan efter ett riktigt svagt kval, och fick till slut starta från den sista rutan.

Själva racet blev inte heller någon dans på rosor. Han kolliderade med Alpines Esteban Ocon och blev till slut 15:e i Bahrain.

– Det var inte riktigt den helg som vi siktade på, i loppet upptäckte vi många saker som måste åtgärdas, förklarade Vettel för Motorsport.

33-åringen känner sig inte bekväm i sin Aston Martin ännu.

– Vi får se hur snabbt vi kan fixa dessa saker, men jag känner mig inte hemma i bilen. Det finns många saker som jag får kämpa med för att kunna fokusera på körandet. Vi måste hantera och försöka fixa dem.

Experten: ”Ingen bryr sig”

Ett problem för tysken är att vänja sig med en bil med Mercedesmotor, efter fem år i Ferraris bilar.

– Å andra sidan kan det bara bli bättre nu. Vi har upptäckt många saker, så det finns mycket jobb att göra. Det är vad det är och vi måste tackla det steg för steg.

En som inte orkar lyssna på Vettels förklaringar är Ralf Schumacher. Tysken körde elva säsonger i formel 1 och agerar numera som tv-expert.

45-årige Schumacher säger sig förstå Vettels frustration, men:

– Klagandet över att han inte känner sin bil måste upphöra, poängterar experten för tyska Sport1.

– ”Jag känner mig inte bekväm, bilen styr annorlunda” – ingen bryr sig, vi snackar om formel 1. Han får mycket pengar för att köra och han är världsmästare. Han måste ha som mål att slå sin stallkamrat, resten kommer av sig själv.