Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Teemu Pukki går inte att stoppa – hattrick av finländaren då Norwich tog ett stort kliv mot Premier League

Från 2021
Teemu Pukki jublar efter ny fullträff.
Bildtext Teemu Pukki har skytteligatiteln i sikte.
Bild: AOP

Norwich är mycket nära en comeback till Premier League. Inte minst tack vare Teemu Pukki. Den finländska måltjuven gjorde tre mål och spelade fram till ett i Norwichs 7–0-kross av Huddersfield.

Pukki visade vägen med att föra hemmalaget upp i ledning i den åttonde minuten. Tolv minuter senare blev han frispelad av Emiliano Buendia och avslutet till 2–0 var kliniskt.

Han fullbordade sitt hattrick med ett straffmål i den 61:a minuten.

– Jag har gjort två mål i många matcher på den här nivån. Så jag är lycklig över mitt första hattrick, säger Pukki till Norwichs webbplats.

Sitt senaste hattrick gjorde han under förra säsongen då han nätade tre gånger mot Newcastle i Premier League.

Jagar skytteligatäten

Teemu Pukki har varit omöjlig att stoppa på sistone. I landslaget gjorde han tre mål i VM-kvalmatcherna mot Bosnien-Hercegovina och Ukraina och i Championship har han stått för fjorton fullträffar på de tolv senaste matcherna.

Hans saldo i den näst högsta serien i England den här säsongen är 25 fullträffar – bara tre bakom skytteligaledande Ivan Toney från Brentford.

– Jag vill göra så många som möjligt. Men att vinna skytteligan är inte något som jag är besatt av. Målet är att göra mål och hjälpa laget tillbaka till Premier League, säger han.

Norwich toppar tabellen och är mycket nära en återkomst till Premier League. De två bästa lagen avancerar och avståndet till trean Brentford är sjutton poäng.

Ifall Norwich besegrar Derby på lördag samtidigt som de närmast jagande klubbarna tappar poäng säkrar man sitt avancemang redan under veckoslutet.

Diskussion om artikeln