Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kevin De Bruyne suktar efter mer framgång i Manchester City – förlängde kontraktet och prisar samarbetet med tränaren: ”Ser på fotboll på samma sätt”

Från 2021
Kevin De Bruyne.
Bildtext Kevin De Bruyne.
Bild: EPA-EFE/Peter Powell / POOL

Kevin De Bruyne kommer att dra på sig Manchester Citys himmelsblå tröja även under de kommande fyra åren. Mittfältaren har nu förlängt sitt kontrakt till sommaren 2025. Jag spelar min bästa fotboll just nu, säger De Bruyne.

Belgaren flyttade till Manchester City från tyska Wolfsburg under sommaren 2015 och blev snabbt en viktig kugge på mittfältet. De Bruynes kontrakt gällde i första hand till sommaren 2023 och det har han nu alltså förlängt med ytterligare två år.

– Jag kunde inte vara lyckligare. Sedan jag anlände till klubben har jag känt mig som hemma här. Jag älskar fansen, min familj trivs här och jag har utvecklats som spelare.

– Klubben erbjuder mig allt jag kan behöva för att maximera mina prestationer, så det var det lät beslut att skriva under kontraktet. Jag spelar min bästa fotboll just nu och känner att det ännu finns utrymme för mer, säger han på klubben webbplats.

De Bruyne har vunnit sju titlar under sina säsonger i Manchester City. I vår kan det bli fler då klubben toppar Premier League och är kvar i Champions League, FA-cupen och ligacupen.

– Målsättningen är nu att få en framgångsrik avslutning på säsongen, säger han.

Enligt De Bruyne har han och tränaren Pep Guardiola också samma fotbollsfilosofi.

– Vi ser på fotboll på samma sätt. Att ha ett sådant förhållande med sin tränare är viktigt för mig och vi vill uppnå samma saker, säger han.

Diskussion om artikeln