Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Polisen bekräftar: Hög hastighet orsaken till Tiger Woods olycka

Från 2021
Uppdaterad 07.04.2021 21:54.
Programmet är inte längre tillgängligt

Tiger Woods körde i för hög hastighet då han kraschade med sin bil i Kalifornien i februari. Enligt polisen körde han mellan 135 och 140 km/h på ett vägavsnitt där den högsta tillåtna hastigheten är 72.

Det var den 23 februari som golfstjärnan Tiger Woods skadades allvarligt i samband med en bilolycka. Kraschen skedde på ett vägavsnitt där det går brant utför och räddningspersonal tvingades plocka ut Woods genom framrutan med hjälp av brytjärn och yxa.

Woods uppgavs ha varit försenad till en golflektion och tidigt spekulerades det i att fortkörning skulle ha varit orsaken till olyckan. Det bekräftar nu också polisen.

– Den uppskattade hastigheten vid olyckan var mellan 135 och 140 km/h, säger Alex Villanueva som är polischef i Los Angeles enligt nyhetsbyrån AP.

Den högsta tillåtna hastigheten vid olycksplatsen är 72 km/h.

Tiger Woods bil
Bildtext Woods kraschade med sin bil i februari.
Bild: Copyright � 2019 BACKGRID, Inc./All Over Press

Enligt polisen ska Woods inte ha varit distraherad när olyckan inträffade. Han kan av misstag tryck på gaspedalen i stället för på bromspedalen och därefter ha tappat kontrollen över bilen.

Polisen kontrollerade aldrig Woods telefon efter olyckan och det fanns inga tecken på att han skulle ha varit påverkad av alkohol eller droger.

Tiger Woods har själv sagt i förhör att han inte har några minnen från olyckan eller att han ens körde bil den dagen. Woods befinner sig just nu i Florida där han återhämtar sig från sina skador.

Diskussion om artikeln