Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fördel PSG i jättarnas kamp – Kylian Mbappé tungan på vågen: ”Jag är inte här för att gömma mig”

Från 2021
PSG:s Kylian Mbappé undviker en glidtackling i CL-kvarten mot Bayern München.
Bildtext Bayern München klarade inte av att hindra Kylian Mbappés framfart.
Bild: AOP

Hattrick mot Barcelona i åttondelen. Två mål mot Bayern München i kvartsfinalen. PSG:s Kylian Mbappé går från klarhet till klarhet i Champions League i fotboll. Mbappés dubbelsalva visade vägen för PSG i 3–2-segern borta mot Bayern München.

Reprisen på fjolårsfinalen var den mest hajpade av de fyra kvartsfinalerna. Och både lagen levererade trots slaskvädret i München. Den oerhört underhållande matchen skulle ha varit en mycket värdig final.

Kylian Mbappé hade stor show och gjorde två mål.

– Som jag sade i Barcelona – jag älskar de här matcherna. Saker och ting går inte alltid min väg, men jag är inte här för att gömma mig, säger Mbappé till BBC och hänvisar till sitt hattrick då PSG besegrade Barcelona med 4–1 i åttondelsfinalen.

PSG utnyttjade sina chanser kliniskt. Det samma kan inte sägas om hemmalaget som sumpade flera fina lägen. Bayern vann skottstatistiken med 31–6 men det var uppenbart att man saknade sin måltjuv Robert Lewandowski som är skadad.

– Vi borde ha gjort avsevärt fler mål. Man kan förstås tala om de insläppta målen men om man vinner med 6–3 eller 5–3 så kan ingen klaga, säger Bayerns rutinerade ytter Thomas Müller till the Guardian.

– Om vi hade visat upp vår normala killerinstinkt skulle det ha varit en helt annan match. Vi kan bara skylla på oss själva.

Mbappé: ”Svår match”

PSG ledde matchen med 2–0 efter mål av Mbappé och Marquinhos, men Bayern kom igen och kvitterade genom Eric Maxim Choupo-Moting och Müller.

Mbappé och PSG fick sista ordet då den 22-årige fransmannen gjorde segermålet med dryga 20 minuter kvar att spela.

– Det var en svår match mot Europas bästa lag just nu. Men det var bara den första matchen. Vi måste spela självsäkert och som ett lag i returmötet nästa vecka, säger Mbappé till the Guardian.

Chelsea nollade Porto

Chelsea tog ett stort kliv mot semifinal genom att besegra Porto med 2–0. Mason Mount och Ben Chilwell var matchvinnare med sina första mål i Champions League.

Chelseas huvudtränare Thomas Tuchel var imponerad över det sätt som hans spelare reagerade på helgens 2–5-förlust mot West Bromwich i Premier League.

– Vi fick se en reaktion efter förlusten och den kommer att svetsa oss samman och höja på förtroendet för varandra. Det var viktigt för oss att hålla nollan och vinna efter förlusten senast, säger Tuchel till the Guardian.

Champions League-kvartsfinaler:

Porto – Chelsea 0–2 (0–1)

Mål: 32 min Mason Mount 0–1, 85 min Ben Chilwell 0–2.

Bayern München – Paris Saint-Germain 2–3 (1–2)

Mål: 3 min Kylian Mbappé 0–1, 28 min Marquinhos 0–2, 37 min Eric Maxim Choupo-Moting 1–2, 66 min Thomas Müller 2–2, 68 min Mbappé 2–3.

Returmötena spelas tisdagen den 13 april.

Diskussion om artikeln