Hoppa till huvudinnehåll

Sport

JYP-ikonerna Jarkko Immonen och Jani Tuppurainen lämnar klubben – Jukurit förstärks för nästa säsong

Från 2021
Jarkko Immonen och Jani Tuppurainen
Bildtext JYP tappar två av sina största profiler.
Bild: Lehtikuva

Två legendariska klubbikoner spelar på tisdag sin sista match i JYP-tröjan då JYP möter KooKoo. Både Jarkko Immonen och Jani Tuppurainen tackar då för sig efter flera år i klubben, berättar JYP på sin webbplats.

41-årige Jani Tuppurainen har spelat tolv säsonger för JYP, och är vid sidan av Ossi Louhivaara den enda spelaren i klubben som vunnit två finländska mästerskap, European Trophy och CHL-mästerskapet.

Jani Tuppurainen
Bildtext Tuppurainen är alla tiders poängetta i JYP
Bild: Lehtikuva

Tuppurainen är alla tiders poängetta i klubben med statistiken 162+291=453 på 626 matcher. Tuppurainen har varit kapten för JYP under åtta säsonger, och har spelat för Finland i ishockey-VM år 2012.

38-årige Jarkko Immonen spelar sin nionde säsong för JYP och har en imponerande statistik på sina 509 matcher för klubben: 425 poäng fördelade på 163 mål och 262 assist. Immonen är alla tiders tvåa i klubbens poängliga bakom Tuppurainen.

Jarkko Immonen
Bildtext Jarkko Immonen har stora meriter också i Lejonen.
Bild: Lehtikuva

Immonen har tagit guld med klubben år 2009, och CHL-mästerskapet år 2018. Till Immonens övriga meriter hör ett KHL-mästerskap, två OS-brons samt VM-guldet 2011 med seger både i VM-turneringens poängliga och målliga.

Ännu har det inte offentliggjorts var spelarnas karriärer fortsätter, men enligt Iltalehti har Jukurit från St Michel värvat spelarna till nästa säsong.

Diskussion om artikeln