Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Borgålaget PSS säkrade sin plats i finalerna igen – regerande mästarna klarade inte av att ta vara på sin matchboll

Från 2021
PSS firar mål.
Bildtext PSS firar mål mot SSRA.
Bild: Salibandy.fi

Gulddrömmen lever fortfarande för Porvoon salibandyseura. Borgålaget slog grundserietvåan SS Rankat Ankat med 5–1 i den fjärde semifinalen i F-ligan och knep finalplatsen.

Våren 2019 kom PSS nära att ta guld – i fjol fick de inte ens försöka då coronaviruset satte stopp för spel då slutspelet skulle köra igång. Men nu är Borgådamerna tillbaka i finalserien.

PSS ledde semifinalsserien mot SSRA från Uleåborg med 2–1 i matcher inför lördagens match som spelades i Borgå. De tog vara på sin matchboll.

Fanny Holmberg och Alisa Kettunen såg till att PSS ledde med 2–0 redan i den första perioden. Hanna Niemelä reducerade i power play innan den första pausvilan, men målet visade sig bli ankornas enda i matchen.

Julia Turunen satte 3–1 och Aada Heikkinen satte 4–1 i den andra perioden. Ella Holmberg fick äran att avrunda segersiffrorna till 5–1 i tom bur i den tredje perioden.

Se matchens mål på Ruutus webbplats.

I finalen ställs PSS mot antingen de regerande mästarna SB-Pro eller Classic. SB-Pro hade också läge att avgöra semifinalsserien, men förlorade matchen med 5–6 efter straffar.

Det efter en mäktig vändning av Tammerforslaget. Classic hann redan ligga under med 0–4 i den andra perioden innan de kom igång i hemmahallen.

Den avgörande semifinalen spelas där i Nurmijärvi på söndag. SB-Pro slutade etta i grundserien, medan Classic slutade femma. PSS var tredje bäst i grundserien.

Diskussion om artikeln