Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mamman fick rycka in då Frida Karlsson skrek av smärta – stjärnan avbröt säsongens sista lopp: "Aldrig känt så spända muskler"

Från 2021
Frida Karlsson blickar frustrerat nedåt.
Bildtext Frida Karlsson (arkivbild).
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Säsongens sista lopp blev en mardröm för Frida Karlsson. Skidässets fötter sa upp sig och hennes mamma fick se dottern skrika ut sin smärta. ”Hon skulle aldrig startat”, konstaterade mamman Mia Karlsson för Sportbladet.

Den svenska skideliten avslutar säsongen i dag i de nationella mästerskapen i Kalix.

Damerna rundade av säsongen med en SM-tremmil. Där var det stjärnduon Frida Karlsson och Ebba Andersson som ryckte i väg omgående.

Karlsson ledde vid den första mellantiden och var tvåa bakom Andersson efter 8,7 kilometer. Men halvvägs in i loppet hade 21-åriga Karlsson försvunnit från spåret.

Hon kastade nämligen in handduken och Andersson åkte i väg till en överlägsen seger.

– Jag har såna problem med fötterna som gör att det krampar i benhinnorna. Jag kände av det redan i lagsprinten (i fredags). Det funkade i 1,1 kilometer men jag kände direkt på första varvet att jag fick stå och staka och att det inte gick, avslöjade Karlsson i Expressens sändning.

– Grundproblemet är att jag har problem med fötterna. Man ska ha rätt skor, och pjäxor är inga snälla skor för fötterna. Jag måste verkligen lösa det här och se om jag kan göra nån skillnad på det. Det här är något jag verkligen måste ta itu med nu.

Hennes mamma Mia fanns på plats vid spåret i form av funktionär för dotterns klubb Sollefteå Skidor. Hon fick se hennes dotter ha riktigt ont.

– Hon bara skrek, jag har aldrig känt så spända muskler, tyckte Mia Karlsson enligt Sportbladet.

– Hon borde aldrig ha startat. Hon hade problem under sprintstafetterna också, men hon vill så gärna köra.

Diskussion om artikeln