Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Innebandydynastin Classic gjorde finalserien ensidig – anspråkslöse poängkungen: "Vi skapade en jättefin laganda"

Från 2021
Uppdaterad 11.04.2021 19:01.
Classic firar ligaguld.
Bild: Lehtikuva

Finlands bästa innebandylag på herrsidan stavas åter en gång Classic. Tammerforslaget visade ingen pardon för Esboklubben Oilers i finalen och säkrade guldet efter fyra raka segrar.

Classic är finländsk innebandys stora dominant på herrsidan just nu. Dagens guld är nämligen klubbens femte raka.

I årets semifinalserie sattes Tammerforslaget rejält på prov. Finalplatsen säkrades först i den sjunde och avgörande matchen mot Nokian KrP.

Finalserien blev däremot aldrig spännande. Classic vann grundserien före Oilers, men i finalerna kunde Esboklubben inte alls svara på grundserieettans vårform.

I den fjärde finalmatchen hemma i Esbo gick Oilers upp i 2–1-ledning tidigt i den andra perioden. Men därefter var det slut på det roliga för hemmalaget.

31 mål på 16 matcher av Johansson

I slutet av perioden sköt Sami Johansson redan in 6–2 för gästerna på straff och Oilers Justus Kainulainen missade direkt därefter sitt strafförsök. I den sista perioden satte poängkungen Sami Johansson ännu två fullträffar då Classic vann med 8–3.

Johansson stod för ett fenomenalt poängsaldo i slutspelet. Anfallaren, som också tog hem grundseriens poängliga, svarade för otroliga 31+18=49 poäng på 16 slutspelsmatcher.

– Det känns fint att lyckas, jag lyckades träffa rätt helt bra den här våren, säger Johansson anspråkslöst till Yle.

– Jag tycker att vi har skapat en jättefin laganda här på slutet. Varenda blockerat skott eller stulen boll skapade glädje i hela laget.

Guldet är alltså Classics femte raka och femte totalt. Fyrfaldiga mästarna Oilers fick nöja sig med klubbhistoriens femte silver.

Resultat, innebandy:

Herrfinal:

Oilers–Classic 3–8 (1–0, 1–6, 1–2)
Classic mästare med 4–0 i vinster.

Damsemifinal:

SB-Pro–Classic 4–3 (0–1, 2–1, 2–1)
SB-Pro till final efter att ha vunnit matchserien med 3–2.