Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Martin Norrgård presenterad som ny vallare i det svenska landslaget – tackade ja till erbjudandet som lades under våren: "Jag ville tillbaka till Sverige"

Från 2021
Med Martin Norrgård som servicechef gick finändarna på bra skidor i skid-VM i de flesta tävlingarna.
Bildtext Med Martin Norrgård som servicechef gick finändarna på bra skidor i skid-VM i de flesta tävlingarna.
Bild: Lehtikuva / Emmi Korhonen

Skidvallaren Martin Norrgård återvänder till Sverige efter en säsong i det finska landslaget. Det avslöjade det svenska förbundet ett dygn efter att det blev klart att Norrgård lämnar sin plats som Finlands servicechef. Jag känner mig jättemotiverad, säger Norrgård till Yle Sporten.

På tisdagen meddelade det finska skidförbundet att landslagets servicechef Martin Norrgård lämnar teamet och på onsdagen deklarerade det svenska skidförbundet att Norrgård återvänder till Sverige.

På tisdagen angavs ingen konkret orsak till det överraskande uppbrottet och Norrgård uppgav inte att han hade planer på att återvända till Sverige.

Martin Norrgård jobbade säsongen 2019–20 för det svenska skidlandslaget, men blev inför säsongen 2020–21 servicechef för det finska landslaget. Ett avtal skrevs som även skulle täcka OS-säsongen 2021–22.

Enligt den svenska servicechefen Petter Myhlback fick Norrgård ett erbjudande under våren som han tackade ja till.

– Jag kunde inte tacka nej när jag fick chansen. Det har varit ett väldigt givande år för mig men jag känner att jag vill tillbaka till Sverige, säger Norrgård på det svenska förbundets webbplats.

"Jag har haft tät kontakt med gänget"

Yle Sporten fick tag på Norrgård som kommenterade den senaste vändningen.

Du återvänder till svenska skidlandslaget. Hur kommer det sig?

– Det föll sig helt naturligt då möjligheten gavs. Jag har haft tät kontakt med gänget där under hela säsongen, som kamrater. Jag är superglad, säger Norrgård.

När blev det hela klart?

– Jag kommer inte på rak arm ihåg vilken dag. Det gick väldigt snabbt, det behövdes inte mer än en nattsömn.

Jag känner mig jättemotiverad

Får du samma roll som senast?

– Ja. Jag är åtminstone en erfarenhet rikare, så det är något som Sverige säkert helt öppet tar emot.

Du kände inte att du behöver en paus utan ville fortsätta med vallning?

– Absolut. Jag drivs av det. Det handlar om vissa villkor, men där har vi kommit fint överens med Petter som är chef för det svenska teamet om hur min bild kommer att se ut. Jag känner mig jättemotiverad, avslutar Norrgård.

Diskussion om artikeln