Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Tomas Ledin ställer in turnén – Eppu Normaali ersätter på Vaasa Festival

Från 2021
Tomas Ledin sjunger och spelar gitarr. Stråkmusiker i bakgrunden.
Bildtext Tomas Ledin på scen.
Bild: Niklas Rosström / The Perfect Monday Group

Den svenska artisten Tomas Ledin inhiberar sin sommarturné och med det också sitt framträdande i Vasa i början av augusti. I stället för ledin uppträder inhemska gruppen Eppu Normaali på Vaasa Festival.

Tomas Ledin ställer in - eller skjuter upp - sin sommarturné 2021. Ledin skulle uppträda på Vaasa festival i början av augusti, men den spelningen flyttas nu fram ett år.

I stället för Tomas Ledin tar Vaasa Festival in inhemska gruppen Eppu Normaali, som i likhet med Ledin hade sin storhetstid på 1980- och 90-talet. Kända låtar är bland andra Tahroja paperilla, Vuonna '85 och Joka päivä ja joka ikinen yö.

En musikgrupp spelar på en scen. En gitarrist har benet upp i luften trots att han spelar. Sångaren står i mitten och bredvid honom också två ytterligare gitarrister eller basister.
Bildtext Eppu Normaali, 2020.
Bild: Tomi Jokela / All Over Press

Tomas Ledin skulle ha uppträtt på Vaasa festival fredagen den 5 augusti. Den som redan har köpt biljett till fredagen får kostnadsfritt biljetten ändrad till att gälla Ledins konsert i Vasa 2022, meddelar arrangören, som ändå hoppas att biljetterna ska utnyttjas i år i stället.

Vaasa festival ordnas i Inre hamnen i Vasa i början av augusti. Övriga artister som ska uppträda under tredagarsfestivalen är bland andra J. Karjalainen, KAJ och Bonnie Tyler.

Vaasa Festival
Bildtext Vaasa festival var den största festivalen i Finland 2020.
Bild: Merja Siirilä / Yle

Tidigare på torsdagen meddelade Finlands största rockfestival Ruisrock att man ställer in årets festival helt och hållet.

Diskussion om artikeln