Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Charlotte Kalla fortsätter karriären och siktar på OS i Peking: "Enkelt beslut"

Från 2021
Charlotte Kalla fick inte alls till det i VM-stafetten i Oberstdorf.
Bildtext Charlotte Kalla fick inte alls till det i VM-stafetten i Oberstdorf.
Bild: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Den svenska skidåkaren Charlotte Kalla meddelar att hon har bestämt sig för att fortsätta karriären och sikta mot ett fjärde raka OS. Jag känner en stor motivation till att genomföra träningen i sommar och höst så att jag kan vara förberedd på de utmaningar som ett OS innebär, uppger Kalla.

Skid-VM i Obertsdorf var tudelat för Charlotte Kalla. Hon inledde piggt med att sluta femma i skiathlon och sexa på 10 kilometer.

Därefter blev det ett magplask i stafetten för guldkandidaten Sverige som fick nöja sig med en sjätteplats. På den avslutande tremilen bröt Kalla.

Det har spekulerats i om 33-åringen kommer att fortsätta karriären. Veckan efter säsongsavslutningen i SM i Kalix levererar Kalla sitt besked.

– Jag har börjat summera säsongen och den starkaste känslan är glädjen till skidåkning som funnits hos mig under både tränings- och tävlingsåret. Det gör beslutet enkelt att satsa vidare mot OS 2022, säger Kalla i ett pressmeddelande.

Försvarar OS-guldet

Först blir det lite vila och i maj inleder Kalla sin satsning.

– I dag har vi många svenska tjejer som håller absolut världsklass, har rätt attityd och är beredda att göra jobbet. Jag känner en stor motivation till att genomföra träningen i sommar och höst så att jag kan vara förberedd på de utmaningar som ett OS innebär, den här gången dessutom på hög höjd.

OS i Peking 2022 skulle bli Kallas fjärde raka vinter-OS. Hon har varit med sedan 2010 i Vancouver.

I Pyeongchang 2018 vann Kalla OS-guld i skiathlon. Utöver det har hon ytterligare ett individuellt OS-guld (2010) och ett individuellt VM-guld (2015).

Diskussion om artikeln