Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Åtminstone 21 döda i försök att korsa Medelhavet – ett spädbarn bland offren

Från 2021
En flyktingbåt kantrar utanför Libyens kust onsd. 25.5.2016
Bildtext Åtminstone 292 migranter har dött medan de korsat Medelhavet sedan 1 januari i år. En arkivbild tagen utanför Libyens kust.
Bild: EPA/ITALIAN NAVY

En båt med migranter sjönk på fredagen utanför Tunisiens kust. Minst 21 människor har dött, bland dem ett spädbarn. Det här meddelar Tunisiens nationalgarde. Endast tre överlevande har hittats.

Enligt en av de överlevande fanns det 41 personer ombord. Hittills har myndigheterna bara hittat kvarlevorna av 21 passagerare. Tunisiska myndigheter fortsätter finkamma området i jakt på saknade.

Båten hade startat från Tunisiens näst största stad Sfax på torsdagen. Destinationen skulle ha varit ön Lampedusa i Italien.

Hamnstaden i Tunisien har blivit en populär startpunkt för båtar med afrikanska migranter och flyktingar som hoppas på att ta sig till Europa.

Det här är inte den första olyckan i området. I början av mars gick två båtar på grund och 39 personer miste livet. Största delen av passagerarna, 165 stycken, räddades ändå.

Åtminstone 292 migranter har dött medan de korsat Medelhavet sedan årets början. Förra året dog 1 200 personer på den dödliga rutten.

Källor: APTN, AFP, Reuters

Diskussion om artikeln