Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mästarna åkte på poängtapp i premiären – Åland United tappade ledningen två gånger om mot PK-35 Vanda: ”Var lite väl råddigt”

Från 2021
Uppdaterad 17.04.2021 17:48.
Åland United spelar mot PK-35 Vanda.
Bildtext Arkivbild från 2020.
Bild: Nationella ligan

Åland United avslutade säsongen 2020 med ett ligaguld. I vårens premiär blåste två poäng bort då värdinnorna PK-35 Vanda fixade fram ett 2-2-kryss. Ett rättvist resultat, slår hemmalagets Wilma Forsblom fast.

Självmål i 43:e – kvittering i 74:e av Karoliina Autio.

2–1 av Maria Cassandra Korhonen i 81:a – kvittering tre minuter senare av Oona Sevenius.

Säsongens första ligamatch för PK-35 Vanda och Åland United slutade i delade poäng. Slutresultatet skrevs 2–2 efter att hemmalaget i ett soligt Myrbacka hämtat upp ett underläge i två repriser.

– Skönt och fint, sammanfattar PK-35-mittfältaren Wilma Forsblom för Yle Sporten.

– Vi kämpade hårt och visade vad vi kan göra då vi hämtade upp ett underläge två gånger. Vi gav aldrig upp. Ett kryss är ett bra resultat i dag, fortsätter hon.

"Kändes som att bollen inte riktigt flög någon vart"

Dana Leskinen var däremot mindre nöjd med insatsen.

– Det blev lite väl många mål mot slutet. I det långa loppet ska det inte gå så här. Det här underlaget var inte heller det bästa för mig. Och så har man väl inte ännu hunnit bli van vid värmen, säger hon.

Hongan Dana Leskinen tv-haastattelussa kaudella 2020.
Bildtext Dana Leskinen.
Bild: Kansallinen liiga

Visst var det varmt – och också blåsigt. Den hårda vinden såg ut att sätta stopp för vissa långbollar under matchens gång.

– Det kändes nog som att bollen inte riktigt flög någon vart i den första halvleken. Och sen då vi bytte planhalva så flög den hur långt som helst. Men jag tror inte att det påverkade dagens resultat, slår Forsblom fast.

Rostigt Åland United

På grund av coronavirusläget har lagen inte kunnat spela träningsmatcher den här våren. Istället har de fått nöja sig med att slipa på formen under cupmatcherna.

Trots det tycker Forsblom att PK-35:s spel redan börjar se skapligt ut.

– Vi har ändå tränat hårt så jag tycker att samspelet redan fungerar jättebra. Det känns spännande att få se hur det kommer att gå den här säsongen, säger hon.

Wilma Forsblom.
Bildtext Wilma Forsblom.
Bild: Kansallinen liiga / Nationella ligan

Leskinen, som bytte ut FC Honka mot spel på fredens öar inför den här säsongen, är inte lika säker på de regerande mästarnas form just nu.

– Man märker ju nog att det är lite rostigt ännu. Det finns saker vi gjorde bra, men det blev lite väl jobbigt. Vi måste bara jobba på kontinuiteten gällande de positiva sakerna, analyserar Leskinen.

Tycker du att du har kommit in bra i truppen?

– Jag har kommit in jättebra. Och det förväntade jag mig också. Alla här är så öppna och trevliga … kulturen här i klubben är väldigt bra. Och språket hjälper också till, säger hon.

Resultat, Nationella ligan:

HJK–JyPK 4–1 (1–1)
PK-35 Vanda–Åland United 2–2 (0–1)
PK-35 Helsingfors–TiPS 0–3 (0–1)
KuPS–HPS 4–0 (2–0)

Artikeln korrigerad kl. 17.47 efter att Nationella ligan korrigerat målstatistiken, Dana Leskinen stod inte för Åland Uniteds 2-1-mål.

Diskussion om artikeln