Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Helsingforspolisen ingriper mot coronademonstrationer igen i dag - 17 personer greps

Från 2021
demonstration mot coronarestriktioner
Bildtext Polisbil vid Esplanaden
Bild: Lehtikuva

Polisen har igen den här helgen varit sysselsatt med att skingra grupper som samlats för att protestera mot coronarestriktioner i Helsingfors.

Polisen hade på förhand fått in två anmälningar om demonstrationer på Järnvägstorget men meddelade vid 15-tiden på twitter att det samlats mer folk på torget än vad som anmälts.

Polisen avbröt protesten och bad deltagarna avlägsna sig.

Helsingforspolisen meddelar också att man försökt avlägsna en folksamling med fler än sex deltagare på Senatstorget. Gruppen började trots uppmaningen marschera mot centrum. Marschen samlade 200 - 300 personer enligt polisen.

Polisen grep 17 personer efter att de vägrade skingras. 14 fick böter för tredska mot polis och två bötfälldes för att ha gjort motstånd mot gripande.

Redan i morse meddelade polisen på twitter att man kommer att vara synlig i gatubilden i Helsingfors under dagen för att hindra att för stora folkmassor samlas.

Dagens protester är en fortsättning på demonstrationer tidigare i vår, som samlat cirka 300-400 deltagare. Förra lördagen grep polisen 20 personer för tredska mot polis.

Diskussion om artikeln