Hoppa till huvudinnehåll

Sport

PSS utjämnade finalserien på hemmaplan: ”Kom in med rätt känsla – måste bara se till att hålla kvar den”

Från 2021
PSS firar mål.
Bildtext PSS fixade segern i hemmahallen.
Bild: Salibandy.fi

Efter en svagare insats i den första finalen hittade PSS formen hemma i Borgå. Slutresultatet mot SB-Pro i seriens andra match skrevs 4–2.

Ingen i Borgålaget var nöjd med insatsen i lördagens finalpremiär. På söndagen var tonen annorlunda.

Det var PSS som inledde målskyttet i matchen i form av Henna Uljua. SB-Pro kom ikapp ännu före summern, men i den andra perioden fortsatte Borgådamerna ånga på.

Annina Levälampi satte 2–1 och Julia Turunen utökade till 3–1. Då Ella Holmberg ännu pangade in bollen upp i krysset i början av tredje säkrade PSS i praktiken segern. SB-Pro lyckades endast reducera under resten av matchen.

– Inte vår bästa insats, men det går åt rätt håll, säger PSS Marianne Väliaho i Ruutus tv-intervju.

– Det är alltid kul att spela hemma och här brukar vi spela rätt bra. Nu får vi som tur är vila lite innan nästa match. Vi ska kolla lite på video från de här matcherna och bli ännu bättre. Gårdagens match var en bra väckarklocka för oss, fortsätter hon.

"Var lite försiktiga"

Tränaren Jukka Kouvalainen är inne på samma spår.

– Vi var lite försiktiga i går. Man kan förstås skylla på nervositeten med tanke på att det var den första finalen, men det var lite samma sak i semifinalen. Nu var vi säkra med bollen, vågade spela vårt spel, säger han enligt STT.

– I jämförelse med matchen i går kom vi in med rätt känsla. Vi körde på för fullt och kunde bjuda på ett spel som vi inte lyckades göra i går. Nu såg det ut som en final. Vi måste bara se till att hålla kvar samma känsla, fortsätter han.

För att säkra mästerskapet krävs fyra segrar. Finalserien fortsätter på onsdag i Nurmijärvi.

PSS har inte ännu vunnit en endaste bortamatch mot SB-Pro den här säsongen.

– Vi måste helt enkelt ta bort deras kontringsspel, slår Kouvalainen fast.

Diskussion om artikeln