Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Arttu Ruotsalainen målskytt efter 26 sekunder – Buffalo skrällde mot Pittsburgh: "Kredd till dem, de spelade ut oss"

Från 2021
Arttu Ruotsalainen i Buffalos tröja.
Bildtext Arttu Ruotsalainen i Buffalos gjorde mål efter bara 26 sekunder.
Bild: AFP / Lehtikuva

Ett inte alltför namnstarkt Buffalo tog en imponerande seger mot Pittsburgh. Arttu Ruotsalainen gav tidigt Buffalo ledningen och innan matchen kommit halvvägs såg Sam Reinhart till att det stod 3–0. Segersiffrorna skrevs till sist 4–2.

Bottenlaget Buffalo tog en överraskande 4–2-seger mot Pittsburgh. I april har laget sålt många nyckelspelare och dessutom står det klart att lagkaptenen och storstjärnan Jack Eichel missar den resterande delen av säsongen.

Buffalo fick en drömstart då Arttu Ruotsalainen efter bara 26 sekunders spel överlistade Pittsburghs målvakt Casey DeSmith. Finländaren har på sina 6 NHL-matcher noterats för 2+0 i poängprotokollet.

Då matchen kommit halvvägs hade Sam Reinhart med sina två mål utökat till 3–0. Pittsburgh lyckades aldrig hota Buffalo, utan kammade noll poängmässigt.

– Vi var inte särskilt bra idag. Vi hade några bra chanser men saknade arbetsmoralen. Men kredd till dem, de spelade ut oss, sa Pittsburghs Jason Zucker på NHL:s webbplats.

Dustin Tokarski i Buffalos mål spelade sin andra match på två dagar och gjorde det bra. Han räddade 34 skott. På förhand ryktades det om att Ukko-Pekka Luukkonen skulle få debutera mot Pittsburgh, men så blev det alltså inte.

I Buffalos försvar fick däremot Mattias Samuelsson NHL-debutera. Han är son till den svenska storbacken Kjell Samuelsson. Mattias, som draftades som 32:a spelare sommaren 2018, representerar USA på landslagsnivå.

Skräll i Vancouver

Vancouver var tillbaka på isen efter ett 18 dagar långt coronauppehåll och skrällde mot Toronto. Hela 22 lagmedlemmar har dragits med covid-19.

Vancouver vände ett 0–2-underläge till en 3–2-förlängningsseger. Segermålskytten Bo Horvat noterades för 2+1 i poängprotokollet.

Skytteligaledaren Auston Matthews var tillbaka i Torontos laguppställning och gjorde ett av målen.

– Vi hade en hel del chanser, men hatten av till målvakten, sa Matthews på NHL:s webbplats.

Det var Vancouvers burväktare Braden Holtby som fick beröm. Han räddade 37 skott.

Resultat:

Boston–Washington 6–3
BOS: Tuukka Rask 30/33 räddnignar

New Jersey–NY Rangers 3–5
NJD: Janne Kuokkanen 0+0, +/- 0, 18.28
NYR: Kaapo Kakko 0+1, +/-0, 11.15

Buffalo–Pittsburgh 4–2
BUF: Henri Jokiharju 0+0, +/- 0, 20.09
BUF: Rasmus Ristolainen 0+0, +/- 0, 22.39
BUF: Arttu Ruotsalainen 1+0, +1, 16.05

Anaheim–Vegas 2–5

Philadelphia–NY Islanders 0–1 (efter förlängning)
NYI: Leo Komarov, 0+0, +/- 0, 15.29

Vancouver–Toronto 3–2 (efter förlängning)

Diskussion om artikeln