Hoppa till huvudinnehåll

Sport

23-åriga britten ångrar utbrottet efter kollisionen med Bottas – ber om ursäkt på sociala medier

Från 2021
George Russell i Mercedes färger.
Bildtext George Russell ångrar sitt utbrott efter kraschen.
Bild: imago images/PanoramiC/ All Over Press

Den 23-åriga George Russell var fly förbannad när han hoppade ur bilen i Imola och beskyllde Valtteri Bottas för att ha orsakat kollisionen. Nu ett drygt dygn senare ber han om ursäkt.

Det var dramatiska scener i Imola när George Russell försökte köra om Bottas, men tappade kontrollen och körde rakt in i sidan på Bottas bil.

Bägge förarna klarade sig utan större skador, men tvingades avbryta tävlingen. Ordväxlingen som följde var minst sagt laddad.

– Jag vet inte riktigt vad han tänkte på. Det var helt klart hans fel. Jag gav utrymme, säger Bottas i tv-intervjuer.

– Jag styrde ut och Valtteri rörde sig en aning. Det tvingade ut mig i det blöta gräset. Det här kunde ha undvikts och det är klart att jag fly förbannad på honom, sade Russell.

Russell gick så långt att han till och med hade frågat Bottas om han hade försökt ha livet av dem båda.

Yle Sportens F1-expert ansåg att det var frågan om en "racing incident" och att ingendera förarna kunde beskyllas för att ha orsakat kollisionen.

Nu när känslosvallet hade lugnat sig gick Russel ut med en ursäkt på sociala medier.

Russell skriver att han inte är speciellt stolt över söndagens händelser och sitt eget agerande. Han ber om ursäkt av Bottas och sitt eget stall. Samt tackar för alla meddelanden, både positiva och negativa – de hjälper mig att växa, skriver han.

Mercedes stallchef Toto Wolff kommenterade händelserna redan i söndags. Han förstod inte varför Russell, som den unga förare han är försökte sig på en omkörning i det läget, då det innebar en onödig risk.

Diskussion om artikeln