Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Protester mot Super League kryddade matchen mellan Leeds och Liverpool – både spelare och supportrar visade sitt missnöje

Från 2021
Protester mot Super League
Bildtext Upprörda supportrar demonstrerade mot Super League.
Bild: imago images/Pro Sports Images/ All Over Press

Planerna på att upprätta en ny stängd europeisk liga för de största klubbarna upprör känslor bland fotbollsfolket. Liverpool som hör till utbrytarklubbarna fick känna på ilskna reaktioner i samband med Premier League -matchen mot Leeds.

Liverpool är en av 12 klubbar som meddelat att de kommer att spela i den nya Super League. Då laget spelade sin bortamatch mot Leeds protesterades det mot beslutet på många håll.

Utanför arenan Elland Road i Leeds var supportrarnas budskap att storklubbarnas girighet tar död på fotbollen. Spelarna i Leeds värmde upp inför matchen i skjortor med samma budskap.

fotboll
Bildtext Spelarna i Leeds visade sitt missnöje.
Bild: AFP / Lehtikuva

Liverpools spelare värmde upp i sin vanliga utrustning men tränaren Jürgen Klopp sade i samband med matchen att han fortfarande är emot Super League.

Av Liverpools spelare var James Milner mycket kritisk till beslutet att bilda den nya ligan.

– Jag gillar inte alls det, och hoppas att den inte blir verklighet, sade han till BBC Sport.

– Det nuvarande systemet har fungerat bra en lång tid. Det som har varit speciellt är att vi själva har gjort oss förtjänta av att vinna Champions League och Premier League. Det nuvarande systemet fungerar bra.

– Det är svårt. Supportrarna i Leeds berättade klart vad de tycker. Som spelare har vi inte så mycket att säga till om, så det känns lite orättvist.

– Vi är här. Vi är ansiktet för klubben och Leeds-supportrarna skriker som om det var vi som fattade beslutet, säger Milner till BBC.

Leeds kvitterade, men det kanske kvittar

Liverpool har i årets Premier League varit inblandad i en jämn kamp om en placering bland de fyra främsta. Under det nuvarande systemet ger en topp- 4 placering en plats i Champions League för nästa säsong.

I matchen mot Leeds ledde Liverpool länge tack vare Sadio Manés mål. Diego Llorente kvitterade ändå till 1–1 endast några minuter från fulltid.

Mohammed Salah
Bildtext Leeds och Liverpool spelade oavgjort.
Bild: AFP / Lehtikuva

Ingen vet ännu är Super League ska sparkas igång, och när kampen om topplaceringarna i ligan tappar en stor del av sin betydelse.

super league protester
Bild: imago images/Pro Sports Images/ All Over Press

Diskussion om artikeln