Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Watford ytterst nära att göra Norwich sällskap och vika sig en plats i Premier League

Från 2021
Dan Gosling gjorde segermålet mot Norwich.
Bildtext Dan Gosling gjorde segermålet mot Norwich.
Bild: imago images/Focus Images/ All Over Press

Teemu Pukki blev utan mål när Norwich förlorade mot Watford med 0–1. För Watford innebär segern att laget är väldigt nära att göra Norwich sällskap och vika sig en plats i Premier League.

Härom dagen blev det klart att Norwich kommer att göra comeback till Premier League efter en säsong i The Championship.

I och med att tabelltvåan Watford besegrade tabellettan Norwich på tisdagskvällen ligger också Watford mycket nära en plats på den högsta nivån i Englands fotbollspyramid.

Mittfältaren Dan Gosling gjorde matchens enda mål i den 57:e minuten. Gosling hade redan innan målet haft flera chanser, men först det femte läget lyckades han utnyttja.

– Det viktigaste var att han inte slutade försöka, säger Watfords chefstränare Xisco Muñoz.

– Inland begår spelare misstag men de ska bara fortsätta att tro på sig själva och se fram emot nästa chans.

Skytteligans tvåa Teemu Pukki blev utan mål den här gången. Det var ändå en positiv nyhet att Pukki över huvud taget klarade av att spela hela matchen med tanke på att han ådrog sig en knäskada i helgens drabbning mot Bournemouth.

Kamp ända in i kaklet

I och med segern reducerade Watford poängskillnaden klubbarna emellan till fem.

Watford fick också avancemangshjälp på tisdagskvällen av tabelltrean Swansea som mötte Queens Park Rangers på hemmaplan. QPR var bättre med 1–0 och åkte i väg med seriepoängen, vilket innebär att Swansea hålls nio poäng bakom Watford.

Med tre matcher kvar att spela har Watford nästan säkrat sitt avancemang. Tabellfyran Brentford och tabellfemman Bournemouth har ännu teoretiska chanser att stiga förbi Watford: bägge lagen har fyra matcher kvar att spela och ligger tio respektive elva poäng bakom Watford.

Både Norwich och Watford föll från Premier League efter säsongen 2019–2020. Tre till fyra matchomgångar återstår av The Championship.

Teemu Pukki har gjort 25 mål och ligger på andra plats i skytteligan. Brentfords Ivan Toney är etta med 29 fullträffar medan Blackburns Adam Armstrong är trea med 21 mål.

Diskussion om artikeln