Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Hangö funderar på att ge elever frukost så att de ska må bättre i skolan

Från 2021
Morgonmål
Bildtext Kommer elever att äta frukost i skolorna i Hangö i höst, och dessutom må bättre? Det kunde bildningsnämnden ännu inte fatta beslut om.
Bild: Comstock

Det finns en önskan i Hangö om att elever ska få frukost i skolan så att de mår bra under skoldagen. Bildningsnämnden vill veta varför inte de yngsta årsklasserna är med i försöket. Tjänstemännen får därför ärendet tillbaka på sina bord.

En motion om att erbjuda gratis frukost inom den grundläggande utbildningen lämnades i februari in till fullmäktige i Hangö. Birgitta Gran (VF) var första undertecknare.

Tanken med frukost i skolan baserar sig på att elevernas välmående ökar med hjälp av morgonmålet.

Ungdomsrådet tyckte att även gymnasierna borde vara med i försöket.

Bildningsnämnden i Hangö gav inget utlåtande om motionen på mötet den 22 april. Ärendet remitterades eftersom nämnden ville ha mera information om de praktiska arrangemangen och om det är möjligt att även årskurserna 1-3 kan få morgonmål.

I förslaget till bildningsnämndens möte skrevs det att försöket med morgonmål skulle gälla årskurserna 4-9 och gymnasierna.

Tanken var att försöket med morgonmålet inleds den 1 september och avslutas den 30 november. Morgonmål skulle erbjudas på måndagar, onsdag och fredagar klockan 7.45 - 8.15.